Optimistisk til fremtiden tross semifinaletap

- Har overbevist alle kritikerne.

LEDET: Landslagskaptein Ingvild Stensland og Norge ledet til pause, etter scoring av Isabell Herlovsen. I andreomgang viste Tyskland seg som et bedre lag, og vant fortjent. Foto: JONAS EKSTRÖMER / Scanpix
LEDET: Landslagskaptein Ingvild Stensland og Norge ledet til pause, etter scoring av Isabell Herlovsen. I andreomgang viste Tyskland seg som et bedre lag, og vant fortjent. Foto: JONAS EKSTRÖMER / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HELSINGFORS (Dagbladet):

Tyskland-Norge 3-1 (0-1).

De norske jentene kjempet tappet, men hengte ikke med da Tyskland skrudde opp tempoet i 2. omgang. Dermed er EM-eventyret over for denne gang. Mesterskapsfavoritt Tyskland møter England i Finland på torsdag.

- Nå har vi overbevist alle kritikerne om at vi kan spille god fotball og at vi er et godt lag, men det er surt fordi vi ville komme til finalen, sier landslagskaptein Ingvild Stensland til TV 2 Sporten.

- Men det ser lyst ut for fremtiden med et så ungt lag, som spiller så bra, sier hun. Ville more seg- Vi skal bare gå ut og ha det moro, sa keeper Ingrid Hjelmseth før kampen. Og en moro 1. omgang ble det, sett med norske øyne. De røde, hvite og blå presset høyt. Tyskland — som har vunnet fire EM på rad — virket intet mindre enn sjokkerte. Isabell Herlovsen sendte Norge i ledelsen etter 10 minutter. Ingvild Stensland sørget for en perfekt corner, som Herlovsen headet i mål. Resten av omgangen fortsatte Norge å spille aggressivt. Storstjernene Birgit Prinz og Inka Grings ble pakket inn av det norske forsvaret. 1-0  etter 45 minutter var helt fortjent. For det utrettelige Olav Traaen, som kommenterte kampen for NRK, må det ha fortont seg som julaften og 17. mai på én gang. OverhøvlingDe tyske spillerne hadde tydeligvis fått en overhøvling i pausen. I alle fall var det et helt annet lag som viste seg på banen. De hadde mer fasong på angrepsspillet. Så skulle det oppstå tre magiske minutter for tyskerne. * Simone Laudehr utliknet i det 58. minutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer