«Oranje» slaktes etter EM-fiaskoen: - En skam

Nådeløs kritikk i hjemlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det ble en bekmørk kveld for Nederland i går.

De blir ikke å finne i EM-sluttspillet neste sommer, og de røk samtidig på et sviende 3-2-tap mot Tsjekkia i siste kvalifiseringskamp. Det er første gang siden 1984 at stjernegalleriet ikke klarte å kvalifisere seg.

BLYTUNGT: For Robin van Persie og Nederland i EM-kvalifiseringen. Foto: AFP PHOTO/Emmanuel Dunand
BLYTUNGT: For Robin van Persie og Nederland i EM-kvalifiseringen. Foto: AFP PHOTO/Emmanuel Dunand Vis mer

Fiaskoen er komplett.

Det mener iallfall de nederlandske tabloidavisene i dag.

- En komplett flopp Algemeen Dagblad kjører i dag et stort oppslag i sin papiravis, med teksten «Det var det». De er nådeløse i sin kritikk:

- En komplett flopp. Den største nedturen i nederlandsk fotballs historie fikk en passende finale. Kampen var helt kaotisk, skriver AD.

De Volkskrant prøver på sin side å finne ut hva som er årsaken til nedturen for laget som hadde et strålende VM, der de endte på tredjeplass, i fjor sommer. De kommer fram til at Louis van Gaals avgang som landslagssjef var avgjørende:

- Van Gaal fikk spillerne til å prestere maksimalt. (Guus) Hiddink og senere (Danny) Blind fikk ikke stjernespillerne til å prestere på ventet nivå.

Van Persie-selvmål Også De Telegraaf slakter det hollandske landslaget.

De tre ordene «For en skam» pryder avisens forside i dag.

- Det er en enestående nedtur i nederlandsk fotballhistorie, skriver avisa.

Og for Robin van Persies del, som har vært en bauta for «Oranje» gjennom flere år, har nedturen vært bratt etter overgangen fra Manchester United til tyrkiske Fenerbahce. I går scoret han to mål, det ene dessverre i feil ende. Riktig beskrivelse kan være «pinlig».

- Jeg er ikke en som gjemmer meg bort når ting blir tøft. Å gi opp er ikke et alternativ, sier van Persie til De Telegraaf, og sier han vil være tilgjengelig for landslaget i framtiden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer