Casper Ruud

- Ord blir fattige

Den norske tennisstjerna nærmer seg nummer én i verden. Møter russeren Khatsjanov i US Open-semifinalen.

KLINTE TIL: Casper Ruud spilte en av sine beste kamper og er klar for semifinale i US Open. Foto: Robert Deutsch-USA TODAY Sports
KLINTE TIL: Casper Ruud spilte en av sine beste kamper og er klar for semifinale i US Open. Foto: Robert Deutsch-USA TODAY Sports Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aslak J. Paulsen, generalsekretær i Norges Tennisforbund, er over seg etter Casper Ruuds avansement til semifinalen i US Open.

– Ord blir fattige, men det er jo helt unikt. Det er nesten så du må få det litt på avstand for egentlig å forstå hvor stort det er, sier Paulsen til NTB.

Tirsdag spilte Ruud etter eget utsagn en av sine aller beste kamper i en Grand Slam-turnering da han slo italieneren Matteo Berrettini i tre strake sett.

- Helt crazy

– Etter kvartfinalene er det fire mann som skal gjøre opp om å vinne US Open, og to av dem har muligheten til å bli verdens beste på rankingen. Det er helt crazy, sier Paulsen til NTB.

Han så Ruuds bragdkamp fra tribunen på Arthur Ashe Stadium i New York.

– Hva tenker du om at Norge kan få en Grand Slam-vinner og en verdensener?

– Jeg blir bare satt ut av spørsmålet. I Norge har vi hatt utrolig mange gode idrettsprestasjoner opp gjennom årene. Du skal helst ikke sidestille ting, men hvis du ser hvor mange som følger tennis regelmessig … Det er 1,2 milliarder følgere. Det bare forteller hvor stor denne sporten er i verden.

– Å få en Grand Slam-mester tror jeg alle land drømmer om, sier Paulsen.

I det tredje settet var Ruud i trøbbel da Berrettini gikk opp i 5-2 i games, men Snarøya-gutten slo tilbake på råsterkt vis og tok settet til tiebreak. Der vant han 7-4.

- Han blir bare bedre og bedre. Hvor skal dette ende? spør Eurosport-kommentator Svein Espen Olsen.

Ruud fikk en drømmeåpning i det første settet. Nordmannen så tidvis ut som den eneste på banen, og vant til slutt 6-1.

De oppmøtte på Arthur Ashe Arena var satt ut av nordmannen.

I det andre settet fortsatte han det gode spillet, men halvveis ut i settet kom nervene. På stillingen 5-1 slapp han Berrettini tilbake i kampen. Italieneren kloret seg tilbake til 5-4, men Ruud fikk til slutt tatt settet.

Det tredje settet måtte avgjøres i et tiebreak etter en ellevill opphenting av Ruud. Berrettini ledet 5-2, men Snarøya-gutten slo tilbake og tok settet til et tiebreak.

Der var han sterkest og vant til slutt 7-4.

- Alt gikk min vei

I seiersintervjuet på banen var Casper Ruud en svært stolt mann. Han ble spurt om den formidable starten hvor han vant 11 av de 13 første gamene.

- Det er den beste starten jeg har hatt noen gang i en så viktig kamp før. Alt gikk min vei. Jeg traff på alt jeg prøvde på. Jeg tok sjansene mine, sa han.

Han fortalte han ble litt nervøs mot slutten av det andre settet.

- Ting gikk litt for bra nesten. Man kan få følelsen av at man kan klare alt og gå på vannet. Men det kan man ikke.

Ruud klarte å vinne momentum tilbake.

Etter kampen hyllet han også sin far Christian Ruud.

- Han er en fantastisk far og en fantastisk trener. Og han fylte 50 år i forrige uke, sa Ruud til applaus fra tusenvis av tilskuere.

Ruud fortsatte:

- Han har pushet meg på den riktige måten siden jeg var en liten gutt og fått meg til å elske tennis, skrøt han.

Hylles

Ekspert-kommentator på Discovery, Mats Willander, den gamle svenske storspilleren, var imponert:

- Alt han tok i i starten ble til gull, sa han.

Tennis-journalisten Jose Morgado skriver følgende på Twitter:

- Ett skritt nærmere nummer 1 i verden.

Tenniskjennere på sosiale medier mener Ruud med denne seieren allerede er inne på topp 3 i verden, selv med tap i semifinalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer