Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ordene etter sjokk-exiten

Vinneren Cristiano Ronaldo ble plutselig en taper. Men snakket med media etterpå. Kobles til Juventus i italiensk avis søndag.

FØLELSER: Cristiano Ronaldo var rasende og fikk gult kort av dommer Cesar Arturo Ramos. Foto: NTB scanpix
FØLELSER: Cristiano Ronaldo var rasende og fikk gult kort av dommer Cesar Arturo Ramos. Foto: NTB scanpix Vis mer
  • Uruguay - Portugal 2-1

MOSKVA (Dagbladet): Fotball-VM i Russland er to attraksjoner fattigere etter lørdagens åttedelsfinaler. Først røyk Lionel Messi og Argentina ut for Frankrike da de tapte 4-3. Så vant Uruguay 2-1 over Portugal, og frustrasjonen lyste i øynene til Cristiano Ronaldo. For ham er det et sjokk å være ute av VM.

Det store spørsmålet nå er om vi noen gang får se Ronaldo - 33 år - og Messi - 31 år - i fotball-VM igjen. Til tross for at Ronaldo var forbannet etter tapet, hadde han roet seg da han møtte media etter kampen i Sotsji.

- Dette er ikke den rette tida til å snakke om framtida mi, eller framtida til treneren eller noen av de andre spillerne.

VINNEREN BLE TAPER: Cristiano Ronaldo var et oppkok av følelser da resultatet gikk imot Portugal lørdag kveld. Foto: NTB scanpix
VINNEREN BLE TAPER: Cristiano Ronaldo var et oppkok av følelser da resultatet gikk imot Portugal lørdag kveld. Foto: NTB scanpix Vis mer

Han fortsatte:

- Jeg er helt overbevist om at Portugal vil fortsette å være et av de beste lagene i verden. Vi har en gruppe ambisiøse spillere. Portugal skal fortsatt vinne kamper og gjøre portugiserne stolte.

Nedtur

Portugal vant EM i Frankrike for to år siden. Resultatet i VM framstår som en nedtur, men Ronaldo legger vekt på at han har hygget seg i Russland.

SETT AV MILLIONER: Det rørende møtet mellom Cristiano Ronaldo og hans tidligere sjef, Sir Alex Ferguson, har gått «verden rundt». Video: Jan Åge Fjørtoft / Viasat Vis mer Vis mer

- Vi spilte bedre enn Uruguay. Men det er laget som scorer flest mål som vinner. Vi ønsket å vinne, vi kjempet hardt, men vi må bare gratulere Uruguay. Vi reiser med hevet hode. Jeg er stolt av å representere det portugisiske landslaget. Det er en fantastisk gruppe å jobbe med.

Trener Fernando Santos er overbevist om at Ronaldo fremdeles har mye å gi. Når neste VM starter i Qatar i 2022, vil han være 37 år. Men først er det Nations League og kvalifisering til EM i 2020.

- Jeg håper han fortsatt vil være med og hjelpe fram de unge spillerne. Det er viktig å ha en kaptein, og han er alltid der for oss, sier Santos.

- Ønsket i Juventus

Med gårsdagens tap får både Ronaldo og Messi en tidlig ferie. Også for Messis del er det store spørsmålet om han fortsetter eller gir seg for Argentina.

MULIG OVERGANG: Tuttosport i Torino skriver søndag at Juventus jobber knallhardt for å få Cristiano Ronaldo til klubben.
MULIG OVERGANG: Tuttosport i Torino skriver søndag at Juventus jobber knallhardt for å få Cristiano Ronaldo til klubben. Vis mer

Spørsmålet er også om Ronaldo ønsker «et siste sprell» i en annen klubb enn Real Madrid før han legger opp. Torino-avisa Tuttosport skriver søndag at Juventus vil gjøre alt for å få Ronaldo dit.

- Klubben og agent Jorge Mendes har lagt ned et grunnarbeid for en sjokkovergang til Torino, skriver avisa, som er toneangivende i Italia sammen med La Gazzetta dello Sport og Corriere dello Sport.

Til grunn legges det at det ikke er noen hemmelighet at Ronaldo har vært misfornøyd med lønna i Madrid. I tillegg er Juventus desperat etter å vinne Champions League igjen, noe klubben ikke har gjort siden 1996.

- Ronaldo - Juventus, for en historie! lyder Tuttosports tittel på førstesida.

PS: Søndagens åttedelsfinaler er Spania - Russland klokka 16.00 og Kroatia - Danmark klokka 20.00