Ordene han skriver til fansen kan tyde på at jobben allerede er hans

Ole Gunnar Solskjær skriver og snakker som om jobben i Manchester United allerede er hans. Er det noe han prøver å fortelle uten å si det?

UKLARE BESKJEDER: Ole Gunnar Solskjær signerer spillere, sier han vil signere flere spillere i nær framtid og oppfører seg egentlig mest som om den faste managerjobben i Manchester United er hans. Er den det? Hva er det han forteller oss uten å si det? Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
UKLARE BESKJEDER: Ole Gunnar Solskjær signerer spillere, sier han vil signere flere spillere i nær framtid og oppfører seg egentlig mest som om den faste managerjobben i Manchester United er hans. Er den det? Hva er det han forteller oss uten å si det? Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær smiler selv om han møtte virkeligheten tirsdag kveld. Sånn må det være i Manchester United. Det kommer en ny stor kamp allerede til mandag, Chelsea borte i FA-cupen.

Klubben hadde nok sutring, klaging og bortforklaringer under Jose Mourinho.

DU KOMMER IKKE videre gjennom å grave deg ned. Du må ta det på hakespissen, det er det virkelighetssjekker er til for. Du må komme deg tilbake på hesten, lære og gå videre. Innrømme manglene og ta utfordringene. Paris Saint-Germain representerer per februar 2019 alt det Manchester United ikke har, men som klubben ønsker å bringe inn for å komme tilbake.

Ole Gunnar Solskjær vet det.

Ole Gunnar Solskjær ser det.

Og enda viktigere for de mange millionene som følger klubben på verdensbasis; Ole Gunnar Solskjær jobber med saken.

DET STORE SPØRSMÅLET siden 18. desember, ja egentlig det eneste spørsmålet siden 18. desember, har vært om Ole Gunnar Solskjær er mannen Manchester United kan satse på? Det er det fortsatt. Ingen vet, i hvert fall ikke på utsida av klubben. Der bare spekuleres det. Tjuefire timer i døgnet, verden rundt.

Ingenting forandret seg tirsdag kveld selv om PSG ga Manchester United en leksjon i hva det vil si å jage trofeer på det absolutt øverste nivået.

DISKUSJONENE, UAVHENGIG AV hvem som deltar – tidligere United-spillere på TV, eksperter som ikke har spilt i Manchester United eller aviskommentatorer som undertegnede – handler fortsatt om følgende:

Er Ole Gunnar Solskjær mannen Manchester United søker?

Har Ole Gunnar Solskjær det som skal til for å få jobben på permanent basis?

Er åtte mislykkede måneder i Cardiff og tre titler i Norge ballast nok – ikke bare til å justere Manchester Uniteds istykkerrevne sjølbilde, hvilket Ole Gunnar Solskjær har klart – men til å ta klubben tilbake til det nivået den hører hjemme?

Det er de to første setningene i det siste avsnittet som åpner døra for spekulasjoner rundt Ole Gunnar Solskjærs framtid. Vet han mer enn han gir inntrykk av? Foto: MortenP
Det er de to første setningene i det siste avsnittet som åpner døra for spekulasjoner rundt Ole Gunnar Solskjærs framtid. Vet han mer enn han gir inntrykk av? Foto: MortenP Vis mer

OLE GUNNAR SOLSKJÆR tror det. Ole Gunnar Solskjær mener også han er i stand til å ta Manchester United inn i framtida. Han er mannen. Han kan Manchester United. Alle taper en fotballkamp. Og jo mer jeg leser det siste avsnittet i den vikarierende United-managerens spalte i programmet til PSG-kampen tirsdag kveld, jo mer vokser inntrykket av det er noen andre som mener det også.

Du kan jo bedømme det selv:

"I believe in these players. That's why we'we given out some new contracts recently and I hope we have some more signed in the near future."

ER DET NOE Ole Gunnar Solskjær prøver å fortelle oss uten å si det? Hva er logikken i dette om han ikke skal bli værende i jobben? At han som ikke skal være manager neste sesong deler ut kontrakter til spillere han tror på? Nei, jeg tror ikke det. At han som ikke skal være manager neste sesong skal signere flere spillere på nye kontrakter i nærmeste framtid. Nei, jeg tror ikke det heller. Og da han på pressekonferansen etter sitt første nederlag snakket om spillertyper United trenger – og forsto jeg ham riktig, som de skal bruke våren på å få til Old Trafford i sommervinduet – var tanken, hvorfor snakker han om det?

Når det er sagt, jeg er bare værhanen.

Jeg får ikke vinden til å blåse.

Derfor har jeg heller ikke svarene.

Jeg stiller bare spørsmålene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer