Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skandalekampen mellom Conor McGregor og Khabib Nurmagomedov

Ordene McGregor sa til motstanderen under kampen vekker oppsikt

Conor McGregor er kjent for sin «trash talk». Men det svært få har fått med seg er at den doble verdensmesteren prøvde å roe gemyttene mellom ham selv og Khabib Nurmagomedov inne i buret, mens kampen pågikk.

SUVEREN: Kampen mellom Khabib Nurmagomedov og Conor McGregor ble av mange kategorisert som tidenes kamp i UFC. Møtet mellom de to ble langt mindre jevnt enn mange hadde trodd. Foto: Reuters
SUVEREN: Kampen mellom Khabib Nurmagomedov og Conor McGregor ble av mange kategorisert som tidenes kamp i UFC. Møtet mellom de to ble langt mindre jevnt enn mange hadde trodd. Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den mye omtalte skandalekampen mellom Conor McGregor og Khabib Nurmagomedov endte som kjent med at mannen fra Dagestan forsvarte sitt tittelbelte, før det brøt ut totalt kaos etter at McGregor «tappet ut» i fjerde runde.

Nurmagomedov gikk til angrep på McGregors lagkamerat og jiu-jitsu-trener Dillon Danis, etter at Danis angivelig hadde provosert Nurmagomedov over lang tid, både på sosiale medier, og med ting som ble ropt under selve kampen. Nye bilder viser også at det oppstod bråk mellom Team McGregor og Team Khabib, før Khabib selv hoppet over gjerdet.

Samtidig utviklet det seg stygge scener inne i buret, hvor McGregor ble angrepet av Nurmagomedovs lagkamerater Zubaira Tukhugov og Islam Makhachev. Begge to er utøvere i UFC. Det hele endte med at både Khabib og McGregor ble eskortert ut av arenaen av politiet, sammen med flere av de andre involverte.

Nurmagomedovs lagkamerater ble arrestert på stedet, men slapp umiddelbart ut igjen da Conor McGregor bestemte seg for å ikke anmelde saken.

Prøvde å roe ned

De som så selve kampen kunne tydelig se at det var en ordveksling mellom de to mot slutten av den tredje runden. Hva som ble sagt har ingen klart å plukke opp, før nå. I klippet flere internasjonale medier omtaler onsdag, kan det høres ut som at irske McGregor sier «It’s only business» til det som ser ut til å være hans store nemesis i UFC.

KNUSER RUTER: Her går Conor McGregor fullstendig amok etter et pressetreff i Brooklyn, New York. Han skal nå ha meldt seg selv for politiet, etter å ha vært etterlyst. Video: CNN Les hele saken her: https://goo.gl/6LqKnr Vis mer

Det kan tolkes som at 30-åringen forsøker å nedtone det som ble sagt og gjort i opptakten til møtet mellom de to superstjernene, hvor McGregor slengte med leppa om både land, religion og familie.

I klippet kan man også høre Khabib svare «Hey! Lets go», noe som tyder på at han absolutt ikke ville høre McGregor komme med unnskyldninger. Dommer Herb Dean måtte fysisk skille de to, som han også måtte da McGregor «tappet ut».

Tidligere i runden kan man også høre at Khabib skriker «Let's talk» opp til flere ganger, mens han hamrer løs på McGregor, som prøver å forsvare seg etter beste evne.

Suspendert

Kampen var over midtveis i runde fire, da ubeseirede Nurmagomedov lykkes med en variant av en «rear naked choke». Etter tapet har McGregor nå fått medisinsk suspensjon på en måned fra organisasjonen UFC, og kan ikke trene kontakt før 28. oktober.

Dette ble besluttet av UFCs egne leger etter en sjekk backstage kort tid etter kampen. Dette er vanlig prosedyre, og McGregor har allerede vært ute på sosiale medier og snakket om en omkamp mellom ham og Khabib.

Nurmagomedov befinner seg ikke på UFCs liste over suspenderte fightere, men må avvente sin framtid etter skandalen som fant sted etter seieren.

UFC-sjef Dana White uttalte mandag at han ser for seg opp mot et halvt års utestengelse for lettvektsmesteren, sammen med en klekkelig bot. Dette er det ikke opp til UFC og White å bestemme, men Nevada Atletic Commission (NAC).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!