Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ordene som startet stjernebråket: «Din sutreunge»

I morgen er de lagkamerater.

RIVALER OG LAGKAMERATER: Det ble hett i ATP-sluttspillet mellom Roger Federer og Stanislas Wawrinka - og Federers kone skal ha bidratt til å fyre opp stemningen. I morgen er sveitserne lagkamerater i Davis Cup-finalen mot Frankrike. Foto: NTB Scanpix
RIVALER OG LAGKAMERATER: Det ble hett i ATP-sluttspillet mellom Roger Federer og Stanislas Wawrinka - og Federers kone skal ha bidratt til å fyre opp stemningen. I morgen er sveitserne lagkamerater i Davis Cup-finalen mot Frankrike. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det var dårlig stemning mellom leirene til sveitserne Roger Federer og Stanislas Wawrinka i semifinalen i ATP-sluttspillet i helga.

Wawrinka klaget på at kona til Federer, Mirka, som skal ha ropt høylytt underveis i kampen.

Ifølge Telegraph reagerte Mirka på at Wawrinka klaget til dommeren:

«Crybaby», skal Mirka ha sagt.

Eller fritt oversatt: «Din sutreunge».

Tv-kameraene fanget opp en forbannet Wawrinka som klaget til hoveddommeren og slang blikk opp på tribunen.

- Hva? Hva sa hun? svarte Wawrinka etter utspillet til Mirka.

Federer har i ettertid sagt at han har snakket med kona om det som skjedde.

SVEITS-LAGET: Trener Severin Luthi, Roger Federer, Stanislas Wawrinka, Marco Chiudinelli og Michael Lammer. Foto: AP Photo/Christophe Ena
SVEITS-LAGET: Trener Severin Luthi, Roger Federer, Stanislas Wawrinka, Marco Chiudinelli og Michael Lammer. Foto: AP Photo/Christophe Ena Vis mer

- Jeg var på den andre siden av banen. Vi hadde en diskusjon etter kampen. Alt er under kontroll, sa Federer nylig.

Tidligere denne uka publiserte Federer et bilde på sosiale medier av det sveitsiske Davis Cup-laget - sammen med Wawrinka - for å berolige fansen.

Ryggtrøbbel Hele Sveits er nemlig avhengig av at tennisstjernene er venner i helga. I Davis Cup-finalen som starter i morgen er Federer og Wawrinka lagkamerater på Sveits-laget som møter Frankrike.

Federer har slitt med ryggen, men sveitseren er meldt spilleklar til fredagens første kamper mot Frankrike, melder NTB.

Federer måtte trekke seg fra finalen i ATP-sluttspillet mot Novak Djokovic sist helg på grunn av ryggskaden. Det var lenge usikkert om verdenstoeren ville bli klar til Davis Cup.

Nå har han, sammen med Wawrinka, derimot satt Sveits i posisjon til å sikre landets første Davis Cup-tittel.

I semifinalen ble Italia beseiret 3-2. Fredag møter Sveits Frankrike i finalen, men igjen har det vært usikkert om Federer blir spilleklar.

Ikke 100 prosent Etter trening torsdag morgen fortalte Federer at det ikke var 100 prosent sikkert at han spiller fredag.

- Vi får se i morgen. Bare kampen vil gi alle svarene. På trening i dag var det ikke et mål å kjøre på 100 prosent. Jeg gjør aldri det dagen før en potensiell kamp, sa Federer ifølge NTB.

Han er fornøyd med at han nå ser ut til å kunne entre arenaen i Frankrike. Om han fullfører kampen mot den franske stjernen Gaël Monfils gjenstår å se.

FRANKRIKE: Arnaud Clement, Julien Benneteau, Richard Gasquet, Gael Monfils og Jo-Wilfried Tsonga. Foto: AP Photo/Christophe Ena
FRANKRIKE: Arnaud Clement, Julien Benneteau, Richard Gasquet, Gael Monfils og Jo-Wilfried Tsonga. Foto: AP Photo/Christophe Ena Vis mer

- Jeg skal gi det et forsøk. Jeg ser helt klart fram til å møte Gaël, han er helt klart en fantastisk spiller, sier Federer før kampen.

Aldri vunnet Davis Cup Selv om Federer har vunnet 17 Grand Slam-titler i tennis, har han aldri vunnet Davis Cup.

Et vanvittig sterkt fransk lag på hjemmebane skal gjøre alt for å hindre tennislegenden i å klare det i år.

Laget har fire spillere inne blant det 30 beste herrespillerne i verden, med Monfils (12), Jo-Wilfried Tsonga (19), Julien Bennetau (25) og Richard Gasquet (26). Sveits har Federer (2) og Wawrinka (4), men bak dem venter Marco Chiudinelli (212) og Michael Lammer (508). Dermed er Sveits svært avhengige av en Federer i form.

Frankrike og Sveits har møttes tolv ganger tidligere i Davis Cup. Frankrike leder 10-2 innbyrdes før det 13. møtet starter fredag. Federer skal ut mot Monfils først, mens Wawrinka møter Tsonga. Deretter møtes de gjenværende to på hvert av lagene til en doublematch, før Federer møter Tsonga og Wawrinka møter Monfils.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling