Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ordene som tente håndballjentene før avgjørelsen

Gira hverandre opp.

JUBEL: De norske jentene feiret seieren på banen etter kampen mot Romania. Foto.Bjørn Langsem
JUBEL: De norske jentene feiret seieren på banen etter kampen mot Romania. Foto.Bjørn Langsem Vis mer

Norge - Romania 35-33.

HERNING (Dagbladet): Stine Bredal Oftedal og Veronica Kristiansen spilte en god semifinale mot Romania og sto for seks mål mål hver. Både offensivt og defensivt bidro de to gjennom nesten hele kampen.

- Dette var fantastisk. Det var mye som føk rundt i hodet, sier Oftedal til Dagbladet.

- Helt sinnssykt, sier Veronica Kristiansen til Dagbladet.

Oftedal var på banen i 69:30 av kampen. Lagvenninna fulgte bak med spilletid på 60:34 av kampens totale 70 minutter. Bare Heidi Løke hadde mer spilletid av de norske. Hun var på banen hele kampen.

- Da det ble ekstraomganger tenkte jeg at jeg følte meg sliten. Men vi alle hadde så stor tro på at vi kunne ta det, sier Kristiansen.

Ordene Venstrebacken forteller at det var noen få ord rett før siste ekstraomgang som tente spillerne ekstra:

- Vi er så godt trente. Det var det vi sa til hverandre før den siste 5-minutteren (ekstraomgangen): «Jenter, vi er sinnssykt bra trente og vi skal vinne det her», sier Kristiansen.

- Hvordan opplevde du stemninga?

- Dette er jo hjemmebane for oss. Vi har nordmenn i ryggen, vi har dansker i ryggen. Dette var en stor opplevelse, sier Kristiansen.

Stine Bredal Oftedal fikk en to-minutter helt på tampen av 2. ekstraomgang og fryktet det verste.

- Hvis den tominutteren gjorde at vi hadde tapt, så hadde jeg sagt «god jul». Da vet jeg ikke hva jeg hadde gjort, sier Oftedal, som spilte hele kampen bortsett fra de siste sekundene.

Turbo Landslagstrener Thorir Hergeirsson var fornøyd med spillernes innsats og forteller som Kristiansen om lagets treningsmoral.

- Det er vi som er best trent. Det var viktig å fortelle spillerne. Vi måtte bare trykke til og sett på turboen, sier Hergeirsson til Dagbladet.

- Hva tenker du underveis i sluttminuttene?

- Det er jo spennende og jeg lever meg så inn i kampen at jeg ikke rekker være nervøs. Det var en god følelse å ta denne seieren, sier Hergeirsson.

Norge møter Nederland i finale søndag kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media