Ordfører fikk hjerteinfarkt

Syklet seg tilbake til jobben.

(Dagbladet.no): Når Ordfører Ulf Syversen i kveld sykler inn på Nordkapplatået avslutter han årets «Sykle til Jobben»-aksjon og slutten på tre måneders sykefravær.

Ordfører i Nordkapp kommune Ulf Syversen tar «Helsestafetten 2006»s siste etappe mellom Honningsvåg og Nordkapp, vel vitende om at nettopp sykkelen brakte ham ut av to alvorlige sykdommer og tilbake i ordførerstolen.

Helsepersonell sykler

For tre måneder siden fikk Syversen hjerteinfarkt. Undersøkelser viste at han også led av diabetes type 2.

- Helsestafettens mål er å sette mosjon på dagsorden, samt rette oppmerksomheten mot hvor viktig fysisk aktivitet er i forebygging og behandling av type 2-diabetes, sier markedsdirektør Ole Arne Eiksund i GlaxoSmithKline.

Og Syversen er ikke alene om å sykle. Rundt 500 leger, sykepleiere og annet helsepersonell har i løpet av 38 dager syklet Norge på langs i «Helsestafetten 2006».

«Sykle til Jobben»-aksjonen har i løpet av ni hektiske uker har fått tusenvis av arbeidstakere over hele landet til å bruke egen maskin til og fra jobb.

Donerer til diabetesforskning

STAFETT: Knut Knudsen (foran t.h.) tok en av etappen rundt Oslo. Foto: CHARLOTTE SVENSEN
STAFETT: Knut Knudsen (foran t.h.) tok en av etappen rundt Oslo. Foto: CHARLOTTE SVENSEN Vis mer

”Helsestafetten” er en aksjon i ”Sykle til Jobben”-aksjonen. Den har gått gjennom hele landet fra Lindesnes til Nordkapp.

Stafetten arrangeres av legemiddelfirmaet GlaxoSmithKline og hotellkjeden Rica Hotels.

100 kroner per registrert deltager går til Norges Diabetesforbunds forskningsfond.

Livsstilsykdommen som også Syversen ble rammet av, er den raskest voksende sykdommen i den vestlige verden, og om lag 180.000 nordmenn har diabetes type 2.

- Sunt kosthold og mosjon er grunnleggende for å få kontroll med langtidsblodsukkeret. For dem som ikke klarer å få ned langtidsblodsukkeret tilstrekkelig, finnes det i dag gode blodsukkersenkende medisiner. Dette gjør at mange type 2-diabetikere kan oppnå god sykdomskontroll uten bruk av insulinsprøyter, sier Eiksund.