Ordfører mener Balotelli kan skylde på seg selv etter hatrop

- Han er en bråkmaker.

MÅ GÅ I SEG SELV: Verona-ordføreren mener Mario Balotelli må slutte å provosere andre lags tilhengere under kamper. Foto: EPA/MAURIZIO BRAMBATTI/NTB Scanpix
MÅ GÅ I SEG SELV: Verona-ordføreren mener Mario Balotelli må slutte å provosere andre lags tilhengere under kamper. Foto: EPA/MAURIZIO BRAMBATTI/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Hellas Verona og AC Milan møtes i første serierunde i italiensk Serie A som starter opp igjen denne helga. Mario Balotelli har nesten for vane å bli utsatt for rasistiske tilrop i løpet av kamper i Italia, og det fryktes at det vil skje igjen i Verona.

Ordføreren i Verona, Flavio Tosi, har i den forbindelse gått ut og advart Mario Balotelli, og bedt ham om å tenke på seg selv for ikke å provosere frem rasistiske tilrop fra hjemmefansen.

- Mario er en bråkmaker. Det er mange fargede spillere, og de som ikke provoserer motstanderens fans får ikke noen problemer, sier Flavio Tosi ifølge Daily Mail.

Mario Balotelli har sitt eget kroppsspråk, og har en egen evne til å irritere på seg både motspillere og fans.

- Balotelli er en formidabel spiller, men han vet hvordan å være kjedsommelig når han er på banen, og det irriterer folk. Han klarte til og med å få problemer med Chievo-fans, som ikke er rasistiske i det hele tatt, sier Tosi.

Vil ta affære Ordføreren hevder samtidig at det ikke vil bli tolerert om noen skulle komme med rasistiske bemerkninger i løpet av kampen.

- Hvis det kommer rop fra fire idioter vil det være riktig å stenge av det aktuelle området. Hvis det er hele stadion som roper vil det være riktig å stenge hele stadion, sier Tosi.

Rasisme er et stort problem i italiensk fotball. Under en kamp mellom Milan og Roma ble blant annet stoppet like etter pause. Årsaken var rasistiske rop fra Roma-fansen, antakelig mot Mario Balotelli. I første omgang hadde tilskuerne blitt advart over høyttaleranlegget mot å lage «apelyder».

Balotelli har også blitt holdt igjen av lagkamerater etter at Fiorentina-tilhengere pep og skrek rasistiske ytringer etter Milan-stjernen.