Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ordfører ønsker vei oppkalt etter Marit Bjørgen i hjembygda

Ordføreren i Midtre Gauldal ønsker en Marit Bjørgen-vei.

<b>TIDENES VINTEROLYMPIER: </b>Marit Bjørgen vant OL-gull på tremila på søndag. Foto: Hans Arne Vedlog
TIDENES VINTEROLYMPIER: Marit Bjørgen vant OL-gull på tremila på søndag. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag ble Marit Bjørgen tidenes vinterolympier da hun vant tremila i Pyeongchang-OL. Gullet var hennes annet i Pyeongchang, og hennes åttende OL-gull totalt i karrieren. Sammen med fire sølv og tre bronse gjør det henne til tidenes vinterolympier.

Avisa Fædrelandsvennen skriver mandag at ordfører i Midtre Gauldal, Sivert Moen, nå ønsker at Bjørgen skal få en spesiell hyllest i hjembygda. Kommunen har nylig åpnet for at nåværende personer kan få veier oppkalt etter seg, og Moen ser for seg at Bjørgen kan få sin egen vei.

– Jeg vet ikke hvilken vei det blir, men en vei i nærheten av hjembygda hennes, Rognes, kan være aktuell. Kanskje veien opp til hjemplassen, men Marit må selv også få et ord med i laget, sier Moen som ikke legger skjul på at han mener skidronningen bør få sin egen vei.

– Det synes jeg. Hun kommer alltid til å være stor. Hun er en person som må huskes. Jeg synes vi bør ha noe opplegg rundt henne som gjør at navnet hennes er i hverdagen vår. Hun har ei høy stjerne her, så det er mange som ønsker en slik hyllest, sier Moen.

Også trippel gullvinner Johannes Høsflot Klæbo har forbindelser til kommunen, som kvart Rognes-bygg.

– Det kan bli en Høsflot-vei også, siden en del av slekta hans er herfra, sier Moen.

(©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!