Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ordfører tok kontakt med rasende Olaf Tufte

Kommunen skal se på støydempende tiltak ved ballbinge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Roeren Olaf Tufte (39) uttalte i går at han var rasende på hjemkommunen Horten etter at en ballbinge skulle fjernes i Åsgårdstrand.

- Å fjerne et aktivitetstilbud som er i bruk i den tidsepoken vi er nå, hvor tv og dataspill er i ferd med å vinne over aktiviteten, er helt sjanseløst, sa Tufte til Gjengangeren.

Hortens ordfører Are Karlsen forteller til Dagbladet i dag at kommunen ikke har tatt noen endelig avgjørelse:

- Dette kom litt feil ut. Vi skal ikke rive denne ballbingen, sier Horten-ordfører Are Karlsen til Dagbladet.

- Det er ikke slik at denne ballbingen skal stenges som følge av at naboer klager på støy. Vi skal se på hvordan vi kan unngå bråk og se på støydempende muligheter, sier Karlsen videre.

Engasjert Ordføreren forteller at han har vært i kontakt med Tufte etter at roeren uttrykte skuffelse.

- Jeg har tatt kontakt og forklart situasjonen. Olaf Tufte er en samfunnsengasjert mann, noe som er viktig for lokalmiljøet. Alle er enige om at aktivitet er viktig for folk flest, sier Karlsen.

Det var kommuneoverlegen Niels Kirkhus som først tok avgjørelsen om å rive ned ballbingen kommunen har bygget.

Støy Overfor Gjengangeren innrømmer Kirkhus at avgjørelsen var vanskelig, men at naboenes krav om et godt bomiljø til slutt ble avgjørende. 

- Det er den intense støyen fra ballbingen vi har reagert på. Det, og det faktum at brukerne ikke har brydd seg om de tids- og bruksbegrensninger som har vært ved denne bingen. Det har ikke vært mulig for oss å sitte ute når det har vært så intens og vedvarende støy fra bingen på kveldstid, sier naboen som klaget. 

Tufte har forståelse for klageren dersom det er skrik og skrål på nattetid, men lurer på om voksne noen ganger glemmer hvordan det er å være barn. Han mener uansett at Horten kommune ikke bør rive ned et aktivitetstilbud som er i daglig bruk. 

- Fy skam til kommunen i denne saken, sier Tufte til Gjengangeren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!