Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Ordinære» Gareth Bale ikke på årets lag

TV2-kommentator fristes til å plukke ut Giggs foran «årets spiller».

VERDENSKLASSE: Gareth Bale var fantastisk god over to kamper mot Inter i gruppespillet i Champions League. Her distanserer han Maicon, regnet som verdens beste høyreback i fjor, på San Siro i en kamp han scoret tre mål. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK/SCANPIX
VERDENSKLASSE: Gareth Bale var fantastisk god over to kamper mot Inter i gruppespillet i Champions League. Her distanserer han Maicon, regnet som verdens beste høyreback i fjor, på San Siro i en kamp han scoret tre mål. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK/SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): I går kveld ble Gareth Bale (21) kåret til årets spiller i engelsk fotball av sine fotballspillende kolleger i Premier League. Prisen henger svært høyt og regnes for å være den fremste utmerkelsen man kan få som fotballspiller på de britiske øyer.

- Jeg er utrolig stolt. Det er en stor ære å vinne, spesielt når du er stemt fram av andre fotballspillere. Når jeg ser hvem som har vunnet prise tidligere, tenker jeg bare «wow», uttalte Tottenham-vingen da han fikk prisen.

- Bale ordinær Reaksjonene har imidlertid ikke latt vente på seg, etter at prisvinneren ble kjent. Gareth Bale har spilt noen kanonkamper i Champions League denne sesongen, men har stort sett blitt temmet i Premier League, der han står med sju mål og kun én målgivende pasning så langt.

TV2-kommentator Øyvind Alsaker er en av dem som mener prisen burde ha gått til noen andre enn Gareth Bale.

- Det må handle om det han har gjort i Champions League, som hattricket mot Inter. Det han har gjort i serien vil jeg kalle ordinært. Han har lagkamerater, som Modric og van der Vaart, som har fortjent den utmerkelsen mer enn ham, sier Alsaker.

- Bale har utrettet ufattelige ting i Champions League, men det har ingenting med Premier League å gjøre. Han er ikke den beste spilleren i PL i år, det så enkelt.

- Giggs foran på årets lag - Hvem burde ha vunnet i stedet for Bale?

- Vidic burde vunnet. Nani er min nummer to, og han var ikke nominert en gang. Nani er ikke så populær blant spillerne, det ligger noe der, men han har 18 målgivende pasninger. Sammen har de to vært den defensive og offensive kraften som drar United fram til et nytt ligagull.

Samtidig som Gareth Bale ble kåret til årets spiller og Arsenals Jack Wilshere vant prisen som årets unge spiller, ble årets lag presentert (se faktaboks). Øyvind Alsaker er ikke sikker på om Bales sesong forsvarer en plass i årets 11'er heller.

- Gareth Bale er ikke i min førsteellever. Jeg er fristet til å si at Giggs kunne vært inne. van der Vaart og Modric har begge hatt bedre sesonger.

Baines oversett Spilleren som er mest oversett i utnevnelsen av årets lag, er fra Everton og har levert 11 målgivende pasninger i løpet av sesongen - 10 flere enn Bale.

GAMMEL OG GOD: Ryan Giggs står med to mål og sju målgivende i årets Premier League. I Champions League-kvartfinalen mot Chelsea var han suveren med målgivende til alle Uniteds tre scoringer. TV2-Alsaker er fristet til å velge Giggs foran Bale på årets lag i England. Foto: AFP PHOTO/ ADRIAN DENNIS/SCANPIX
GAMMEL OG GOD: Ryan Giggs står med to mål og sju målgivende i årets Premier League. I Champions League-kvartfinalen mot Chelsea var han suveren med målgivende til alle Uniteds tre scoringer. TV2-Alsaker er fristet til å velge Giggs foran Bale på årets lag i England. Foto: AFP PHOTO/ ADRIAN DENNIS/SCANPIX Vis mer

- Leighton Baines burde vært på laget framfor Ashley Cole, som ikke har hatt en av sine beste sesonger. Det er klassisk at spillerne kommer fra toppklubbene, sier Alsaker.

TV2-kommentatoren er imidlertid ikke overrasket over at spillerne har latt seg rive med og stemt på Gareth Bale i år.

- Det er ikke første gang at «årets spiller i England» ikke er årets spiller, men det er vanskelig å angripe en avstemning blant spillerne. Det kan virke som om de har stemt på magiske øyeblikk som  Bale vs. Maicon i Champions League og målet hans mot Stoke.

PS! Gareth Bale var ikke sikker på om han hadde lyst til å dra på prisutdelingen i går, men etter at mora hans overtalte ham, droppet han å se fotball på tv og møtte opp til prisutdelingen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media