Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stabæk Fotball

Ordinas ferdig i Stabæk

Nå må klubben ut på trenerjakt.

FERDIG: Toni Ordinas trer til side i Stabæk. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FERDIG: Toni Ordinas trer til side i Stabæk. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toni Ordinas er ferdig som Stabæk-trener. Det bekrefter klubben i en pressemelding.

De har vært i samtaler med treneren i dag, og sammen har de blitt enige om å gjøre endringer i trenerteamet. Det betyr at spanjolen er ute av Stabæk med umiddelbar virkning. Frem til en erstatter er på plass, vil Jan Peder Jalland lede laget.

- Fotballen er noen ganger veldig enkel med mekanismer som er tøffe. Vi har sagt det hele våren at vi er ganske nær å lykkes, men vi tar lite poeng og kommer da til et tidspunkt der enkel matematikk viser at vi vil rykke ned hvis vi ikke endrer på noe. Slik er fotballen ubarmhjertig, sier Inge André Olsen i pressemeldingen.

Nå har fem av de seks nederste lagene i Eliteserien kvittet seg med hovedtreneren. Tidligere Sandefjord, Start, Lillestrøm og Strømsgodset gjort det samme.

- Stabæk viktigst

Ordinas har ledet Stabæk fra sommeren 2016, men den siste tiden har det buttet litt imot. Bærumsklubben står med kun elleve poeng etter 14 serierunder, og det altså treneren som må ta skylden for det.

Ifølge klubben skal Ordinas være enig i beslutningen om å ende arbeidsforholdet.

– Stabæk er det viktigste her. Verken meg, han, eller noen av oss andre er større enn klubben. Hvis vi tror at en endring kan utløse energi og gjøre spillerne rustet for å ta poeng, så vil han være lojal mot den beslutningen. Toni er en Stabæk-mann, veldig glad i Stabæk og kommer til å følge oss videre, forteller Olsen, som sier det var en tøff beslutning å ta.

- Det er jo en mann som jeg har blitt veldig glad i. Derfor er det følelsesmessig en tøff dag og noen timer for meg. Det er ikke bare hyggelig å overlevere en sånn beskjed.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!