Ordkrig før comeback

MOLDE/OSLO (Dagbladet): Etter borteseieren mot Brann, fikk Bryne-trener Erik Brakstad (50) tesktmeldinger fra Bernt Hulsker som gledet seg til å klå gamletreneren i hans comeback på Røkke-løkka. Molde-gutta vet at de får noe å bryne seg på i morra.

- Jeg fikk ei hyggelig og humoristisk melding fra Bernt Hulsker, med en liten advarsel på slutten om at de skulle klå oss når vi kom opp hit, sier Erik Brakstad.

Bernt Hulsker var mannen bak meldingene.

- Nja, sannheten er at jeg først gratulerte Erik med tre poeng mot Brann. Så fikk jeg svar der han ironisk «gratulerte» meg med ett poeng mot Moss. Så sendte jeg ham en melding tilbake der jeg ba ham å ikke være så eplekjekk. Litt ironisk, forklarer Hulsker med en latter.

I går ettermiddag landet Brakstad i Molde for å tilbringe helga med kona som først flytter til Jæren til sommeren. Etter å ha møtt Dagbladet, dro han for å feire den overståtte 50-årsdagen sammen med gamle Molde-kompiser.

- Det får dere ikke ta bilder av, slår Brakstad kontant fast.

- Vil ha skalpen

For gamletrenerens nære tilknytning til Molde FK gjennom flere år, er noe Molde-spillerne vet å frykte foran møtet søndag.

- Det er en stor fordel for Bryne at Erik kjenner oss så godt. De slo oss på La Manga. Brakstad vil sikkert holde oss som favoritter, men det gjør han bare for å få ned forventningene til seg sjøl, sier MFK-kaptein Daniel Berg Hestad til Dagbladet.

Bernt Hulsker mener Brakstad har et ekstra motiv for å vinne.

- Skalpen vår henger nok høyt for ham. Han fikk jo tross alt sparken i klubben. Så møtet er garantert mer spesielt for Erik, enn for oss som spiller på Molde, mener Hulsker.

Bitter avskjed

Brakstad innrømmer at avskjeden med Molde i fjor høst fortsatt sitter i. Klubblederne med Røkke i spissen, vil han ikke si så mye om.

- Jeg hadde veldig lite kontakt med Røkke.

Spillerne derimot har han holdt kontakten med. Den er god. Nettopp derfor finnes det fortsatt snev av bitterhet i Brakstad.

- Mest på grunn av hele prossessen som ledet til avskjedigelsen. Det var ikke noe verdig sorti. Det aner meg at noen i Molde har glemt alt det positive jeg bidro med i mange år.

- I den den grad noe føles bittert, så er det det at jeg blir huska for det negative på slutten, sier Brakstad.

HJEMME: Erik Brakstad bor hjemme i sitt gamle hus før møtet med gamleklubben. - Jeg merker en positiv sitring i kroppen, sier Brakstad til Dagbladet.
SENDTE TEKSTMELDING: Bent Hulsker.