Ordkrigen er i gang: Rodgers tror ikke Van Gaal er klar for det som møter ham

- Han vil bli overrasket.

KLAR?: Louis van Gaal har hatt en eminent sesongoppkjøring med Manchester United, men er han klar for det tøffe fysiske og jevne spillet i Premier League? Brendan Rodgers tror nederlenderen kan bli overrasket. Foto: AP Photo/J Pat Carter/NTB Scanpix
KLAR?: Louis van Gaal har hatt en eminent sesongoppkjøring med Manchester United, men er han klar for det tøffe fysiske og jevne spillet i Premier League? Brendan Rodgers tror nederlenderen kan bli overrasket. Foto: AP Photo/J Pat Carter/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Manchester United tok første stikk mot erkerival Liverpool da de vant Champions Cup-finalen 3-1 natt til tirsdag. Dermed står laget til Louis van Gaal med fire seiere og én uavgjort så langt i sesongoppkjøringen.

Liverpool-manager Brendan Rodgers er derimot sikker på at nederlenderen kommer til å få se en overraskelse når sesongen starter om halvannen uke.

- Vil bli overrasket Han sier at han tror det øverste nivået i England kommer til å by på utfordringer Van Gaal ikke har fått smake på tidligere i sin karriere.

- Jeg tror han kommer til å erfare at denne ligaen er annerledes enn de andre han har jobbet i tidligere. I de fleste andre landene er det ett eller to lag som alle forventer at skal vinne. Dette er derimot en liga hvor topplagene kan tape for bunnlagene når som helst, sier Liverpool-manageren ifølge Daily Mail.

Rodgers sier videre at det ikke bare handler om det jevne nivået, men også at spillet er annerledes. Langt mer fysisk enn nederlenderen er vant til.

- Jeg tror Premier League kommer til å overraske ham, og den slutningen trekker jeg etter å ha snakket med andre utenlandske managere jeg har snakket med opp igjennom årene. Jeg har jobbet tett med flere utenlandske spillere selv, og det fysiske aspektet ved Premier League er veldig forskjellig fra noe han har jobbet med tidligere.

Moyes ble sviktet Manchester United endte på en skuffende sjuendeplass i fjor. Rodgers tror de røde djevlene kommer til å være tilbake i tittelkampen denne sesongen, men sier samtidig at David Moyes aldri fikk de arbeidsforholdene han fortjente på Old Trafford.

- Det er mye som skjer i Manchester United som ikke alle får se. David (Moyes) fikk inntrykk av at han hadde tid på seg til å bygge laget, og signerte en langtidskontrakt. Det viser bare at man må presetere med en eneste gang.

Han trekker også fram sin egen karriere på Anfield, og roser ledelsen.

- Jeg er utrolig heldig her. Jeg har fantastiske eiere Jeg gjorde det klinkende klart hvordan jeg har lyst til å jobbe, og jeg har fått lov til akkurat det, sier han.