Øren advares mot RBK

Sogndals juvel Tommy Øren (22) er innstilt på å finne seg en ny klubb i løpet av høsten. Rosenborg viste interesse allerede i vår, men landslagsassistent og høstens Sogndal-konsulent Harald Aabrekk advarer Øren mot å flytte til Trondheim.

- Det helt avgjørende for Tommy er å komme til en klubb der han får spilletid. Om han reiser til Rosenborg, må han ha det helt klart at han går inn på laget, sier Harald Aabrekk.

I høst har Aabrekk som spillerutvikler hatt det han betegner som en «kremjobb» i Sogndal. Samtidig har Øren stått fram som en av eliteseriens store formspillere. Nå varsler han at han vil bort fra Sogndal for å utvikle seg videre. Men uten en spillegaranti, og med fare for benkesliting og 2. divisjonsspill, er Aabrekks råd til Øren klinkende klart:

- Da må han ikke finne på å dra. Det er helt klart.

Aabrekk utdyper:

- Når unge spillere går til Rosenborg, så blir tilbudet lett andredivisjon, og ikke Champions League. Det har blitt forsøkt holdt skjult.

Bratseth på vent

Sportsdirektør Rune Bratseth svarer kortfattet på Dagbladets spørsmål om Rosenborg kommer til å fornye interessen for Øren.

- Vi får se.

I utgangspunktet jakter ikke Rosenborg midtbanespillere. Øverst på handlelista står ifølge Bratseth en høyreback, en midtstopper og «noe framme». Men fram til overgangsvinduet åpner 1. januar, kan dette bildet endre seg. Åge Hareide har nok siste ordet, og inntil Nils Arne Eggen er ferdig med årets Champions League - sannsynligvis etter hjemmekampen mot Lyon 12. november, er det lite å få ut av den kommende RBK-treneren om nye spillere.

Bare RBK i Norge

- Jeg har vært her i seks og et halvt år, og har ett år igjen av kontrakten. Jeg tror Sogndal er åpne for salg, sier Tommy Øren.

Han ønsker primært å prøve seg i utlandet, men innser at det inntørkede markedet i Europa kan gjøre det vanskelig å skaffe seg kontraktstilbud med riktig økonomisk og sportslig profil for en ung spiller.

- Det blir ikke lett. Det er sikkert og visst, sier Øren.

Derfor:

- I Norge er det ikke andre klubber enn Rosenborg jeg vil til. Jeg utelukker det ikke, men så lenge jeg ikke har hørt noe, så tenker jeg ikke på det.

Han er enig med Aabrekk i at spilletid er alfa og omega for å unngå stagnasjon. Særlig som følge av at han var ute av spill et helt år etter beinbruddet mot Molde våren 2001.

- Og Rosenborg har vært lite flinke til å slippe til talenter.

Sogndal-direktør Svein Bakke og Øren-agent Einar Baardsen skal ha en prat i løpet av uka. Foreløpig vil ikke Bakke si annet enn at flere klubber har meldt sin interesse

PÅ KLUBBJAKT: - I Norge er det ikke andre klubber enn Rosenborg jeg vil til, sier Sogndals Tommy Øren. Herfra kampen mot Stabæk i begynnelsen av oktober, hvor han scoret kampens to eneste mål.