Øren frir til RBK

To minutter før slutt scoret Tommy Øren sitt første Sogndal-mål på over ett år. Etterpå fridde han til Rosenborg.

SKIEN (Dagbladet): Rosenborg skal lenge ha vist interesse for den slepne teknikeren, og interessen er gjensidig.

-  Jeg har vært i Sogndal lenge, og legger ikke skjul på at jeg ønsker meg til en større klubb. Jeg drar gjerne til Rosenborg, men de må vente litt. Jeg trenger mer tid for å komme tilbake for fullt, sier Tommy Øren.

I august i fjor opererte U-landslagsvingen korsbåndet i venstre kne. I april var han tilbake på Sogndal-trening etter åtte måneder på sidelinja. Og i går var han endelig tilbake der han skal være - som matchvinner på øverste nivå.

Riktignok med god hjelp av dommeren.

Billig mål

Historien er som følger:

Odd ledet kampen og var på full fart framover, da ballen traff dommer Svein Oddvar Moen og falt rett i beina på Sogndals Rune Bolseth. Alexander Ødegaard sendte Tommy Øren på løp - og Øren misset ikke alene med Erik Holtan.

-  Et billig mål, innrømmer Øren. -  Men så fikk jo Odd en billig straffe før pause. Så det gikk vel opp i opp.

Det føltes ikke slik i Odd-leiren. Dommer Moen ble pepet av banen etter kampslutt og tilbrakte den neste halvtimen bak en låst garderobedør. Odd-trener Arne Sandstø var heller ikke helt fornøyd.

-  Hva skal jeg si? starter Sandstø. -  Sogndal fikk jo plutselig en ekstra mann i midtbaneleddet. Det er jo dommeren som slår den målgivende pasningen.

-  Kunne han unngått det?

-  Det er vanskelig å si. Og uansett er det ikke der vi taper poengene. Vi slipper inn tre mål til som er altfor enkle. Vi er ikke skjerpet, og gjør ikke jobben vår. Riktignok spiller dommeren en rolle på det siste, men det er ikke noe vi skal dvele lenge ved, sier Sandstø.

Skal jobbe hardt

Tommy Øren vil derimot bruke målet for alt det er verdt i ukene framover.

-  Det var en fantastisk følelse å se den ballen gå inn. Jeg følte kicket jeg har savnet så lenge. Dette var akkurat det jeg trengte, sier Øren.

Han innrømmer at det har vært krevende å motivere seg gjennom den vanskelige skadeperioden.

-  Det har vært tungt. Og jeg er fortsatt bare 80 prosent av min fulle kapasitet. Kondisjonen må bli bedre, mer muskler må på plass.

Derfor ber han Rosenborg og andre storklubber vente.

-  Noe sånt, ja. Denne sesongen blir det viktig bare å komme i gang igjen. Jeg har fortsatt litt smerter i kneet, jeg mangler foreløpig litt fart, og reserverer meg i duellene. Men jeg skal jobbe hardt framover, så får vi se.

-  Først når jeg er hundre prosent retter jeg blikket videre mot andre klubber, sier Tommy Øren.

MÅLHUNGRIG: Målhungrige Sogndal-spisser er skrekken for Odd Grenlands forsvarsrekke. På tre kamper har skienslaget sluppet inn 12 mål mot sogndølingene. Tommy Øren reddet et viktig poeng for Sogndal i sluttminuttene, servert på sølvfat av Odd-keeper Erik Holtan og dommer Svein Oddvar Moen.