Øren i storslag

Tommy Øren scoret toganger i en kamp for første gang på to år, og sendte Sogndal opp på kvalifiseringsplass.

Først stupheadet den talentfulle kantspilleren inn ledermålet mot Stabæk, og deretter satte han kontant inn 2-0 med venstrebeinet. Dermed scoret Tommy Øren to mål i samme kamp for første gang på to år. Sist han scoret for Sogndal, var mot Bryne i mai.

- Det første målet var ren flaks. Jeg var sikker på at jeg ikke kom til å nå ballen, og desto større var gleden over å se at den gikk i mål, sa Øren.

- På det andre målet fikk jeg en perfekt stikker fra Rune Bolseth, og heldigvis satt skuddet der det skulle. Det har skuddene mine nemlig ikke gjort på en stund, forklarte Tommy Øren.

At Stabæk tapte 0-2 for Sogndal, kan bæringene bare takke seg selv for. Laget dominerte nemlig oppgjøret på Fosshaugane totalt den første halvtimen, men kom aldri nærmere enn et skudd i stolpen og et forsøk som ble reddet på streken.

- Vi må score på så klare sjanser. Vi har ingen andre enn oss selv å skylde på, sa Martin Andresen etter det bitre nederlaget. - Det var fryktelig irriterende med to dumme baklengsmål etter å ha dominert fullstendig i 1. omgang, sa midtbaneteknikeren.

Stabæk er nå fem poeng bak serieleder Rosenborg, og er i ferd med å bli hektet av i kampen om gullet. Sogndal fortsatte med søndagens seier en meget god trend, og har vunnet tre av de fire siste kampene. Sogndal karet seg med søndagens seier opp på kvalifiseringsplassen, à poeng med Moss. Lillestrøm og Start ligger nå på nedrykksplass.