Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ørene ingen klarer å holde tak i

Sir Alex Ferguson vil inn blant de store.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) I morgen kveld starter nok en Champions League-sesong, med Manchester United som regjerende mesterlag.

Nå drømmer sir Alex Ferguson om at hans elever - muligens med Cristiano Ronaldo på plass allerede onsdag - skal bli historiske om noen måneder.

Aldri før har nemlig et lag klart å forsvare Champions League-tittelen og beholde «pokalen med de store ørene».

Sikter mot stjernene

For Ferguson blir denne sesongen derfor en viktig test. Han ønsker også at United skal ta steget opp blant de virkelig store i Europa. For tre titler plasserer dem ikke spesielt høyt på adelskalenderen.

- Seieren i Moskva var så viktig, for med tanke på hvor høyt vi har verdsatt europacupene har det vært en dårlig balanse i historiebøkene våre, sier Ferugson ifølge Uefas hjemmeside.

Selv har han ledet de røde djevlene til to triumfer, den første i trippelsesongen 1999 og så seier mot Chelsea i den dramatiske straffesparkkonkurransen for noen måneder siden.

- Sir Matt Busby tok klubben vår ut i Europa før noen andre engelske klubber satset. Og visjonene hans var riktige. Bayern München og Ajax har vunnet pokalen fire ganger, Liverpool har fem triumfer, AC Milan har sju og Real Madrid har ni seire. Vi er et stykke bak og det er den gruppa som er målet vårt nå, sier United-manageren.

ELEFANTPOKALEN: Her løfter sir Alex Ferguson det synlige beviset - «pokalen med de store ørene» - på at de vant Champions League forrige sesong. Foto: EPA
ELEFANTPOKALEN: Her løfter sir Alex Ferguson det synlige beviset - «pokalen med de store ørene» - på at de vant Champions League forrige sesong. Foto: EPA Vis mer

Europa viktigst

Skotten legger ikke skjul på at det er nok en triumf i Europa som står høyest på ønskelista denne sesongen. Chelsea snakker gjerne om jakten på fire pokaler, mens Ferguson trekker fram at det er spesielt én han kan tenke seg.

- Å vinne igjen denne sesongen og dermed sikre oss den fjerde tittelen, er det aller viktigste for oss. Det ville vært en fantastisk prestasjon, sier han.

I gruppespillet skal hans gutter ut mot Villarreal, Celtic og Aalborg. Ferguson sier han ikke tar noen ting for gitt, men gruppa kunne absolutt vært verre, sett med røde Manchester-øyne.

- Villarreal er et veldig sterkt lag, som kom på 2. plass i Spania forrige sesong. Jeg ser på dem som det største hinderet vårt for å vinne gruppa. Celtic er alltid vanskelig å møte, spesielt på hjemmebane hvor stemningen gjør det til en tøff kamp. Aalborg er mer ukjente, men de er i Champions League av en grunn, sier han.

En av grunnene heter Erik Hamrén og han er nå i Rosenborg. Uten at sir Alex nok tenker så mye på det. Han ser nemlig ikke i retning av Aalborg nå. Først tenker han på Villarreal. Og i drømmene ser han mot Roma - hvor Champions League-finalen spilles i mai.

PS! Cristiano Ronaldo gjør store framskritt, og kan faktisk være med allerede på onsdag. - Ronaldo trener med resten av laget nå, så det er mulig han blir med i troppen, sier Ferugson ifølge Reuters.

image: Ørene ingen klarer å holde tak i
VIL BEHOLDE BØTTA: Manchester United-manageren vil ikke se noen andre managere løfte denne pokalen til våren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!