Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Orienteringslag og travkusk mer populær enn Zlatan i hjemlandet

Ikke kandidat til «folkets pris».

SLÅTT UT: Zlatan Ibrahimovic er ikke blant de fem kandidatene som kan stikke av med «folkets pris» under Idrottsgallaen. Foto: AP Photo / Francois Mori / NTB Scanpix
SLÅTT UT: Zlatan Ibrahimovic er ikke blant de fem kandidatene som kan stikke av med «folkets pris» under Idrottsgallaen. Foto: AP Photo / Francois Mori / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Da Zlatan Ibrahimovic vant Jerringprisen i 2007 uttalte han at det var en av de viktigste prisene han hadde vunnet.

I år er ikke fotballspilleren blant de kandidatene som kan stikke av med prisen. 

Prisen stemmes fram av Radiosportens lyttere, og deles ut under Idrottsgallaen 19. januar - og dermed også blir sett på som «folkets pris».

Men i dag ble det kjent at Zlatan ikke lenger er aktuell til prisen

For PSG-spilleren rangeres ikke høyere enn en sjetteplass hos det svenske folk.

De fem kandidatene som kan stikke av med prisen er langrennsløperen Charlotte Kalla, det svenske herrelandslaget i orientering, det svenske damestafettlaget, travkusken Örjan Kihlström  og svømmer Sarah Sjöström.

- Herregud så kult, sier orienteringsløperen Gustav Bergman til Expressen om at de nå er blant de fem som kan vinne Jerringprisen.

Om orenteringslandslaget nå kan si at de er større enn selveste Zlatan, mener Bergman blir å ta litt i. Men han innrømmer at det er stort å slå den internasjonale fotballstjernen.

- Det er klart det er heftig. Det høres jo ganske så bra ut når man sier at man har slått Zlatan, sier Jerring-kandidaten til den svenske avisa.