- Orienteringsmiljøet går alltid foran

Laget vennelenke til støtte for barn berørt av hiv og aids.

Du kan også være med i konkurransen!

Dagbladet.no oppfordrer idrettsmiljøene i Norge til å delta i vår store videokonkurranse. Ved å lage vennelenker, kan vi vise solidaritet med barn berørt av hiv og aids.

En vennelenke kan være lang, kort, kreativ og annerledes. Hovedpoenget er at man skal være fysisk lenket til hverandre.


- Det nytter å bry seg

Vennelenkene symboliserer støtte til årets TV-aksjon, «Sammen for barn». Aksjonen er tildelt Unicef i samarbeid med Norges idrettsforbund og Olympiske komité (NIF).

- Nå kan vi vise at det nytter å bry seg. Vennelenkene kan være en morsom måte å bidra på. Man kan ha det gøy og samtidig sette fokus på et viktig problem i verden og være med på å løse det, sier Kjetil André Aamodt. Han er en av idrettens ambassadører under årets aksjon.

Se Kjetil André Aamodts vennelenke her!

I tre uker fremover trekker vi ut to vinnere hver uke. Vinnerne får et videokamera. På aksjonsdagen kåres en endelig vinner, og dette idrettslaget får besøk av Kjetil André Aamodt.Videoene kan bli vist på NRKs tv-sending på aksjonsdagen 21. oktober.

Bli bøssebærer
De neste ukene kan du også melde deg som bøssebærer for tv-aksjonen. Gå årets viktigste søndagstur 21. oktober - for hver eneste innsamlet krone gjør en forskjell for barn berørt av hiv/aids.

På denne sida kan du melde deg til tjeneste. Her velger du også hvilken klubb du representerer eller en idrettsforening som står hjertet ditt nær - og da er også klubben med i den prestisjetunge klubbkonkurransen.

HER ER JURYEN: Francisca Kabaso og Kjetil André Aamodt skal plukke ut vinnerne i lenkekonkurransen. Francisca Kabaso jobber i Kicking Aids Out i hjemlandet Zambia.