Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Origi herjet i målorgie da Liverpool dominerte så mye at Jansrud stusset

Byttet ut over halve laget. Slo likevel Stoke 4-1.

IMPONERTE: Divock Origi og Liverpool utklasset Stoke 4-1 på Anfield. Foto: 
Reuters / Darren Staples
IMPONERTE: Divock Origi og Liverpool utklasset Stoke 4-1 på Anfield. Foto: Reuters / Darren Staples Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Liverpool - Stoke 4-1 (2-1)

(Dagbladet): Liverpool byttet ut seks av elleve spillere som klarte 1-1 borte mot Borussia Dortmund i Europa League-kvartfinalen på torsdag, men imponerte likevel hjemme mot Stoke.

Selv om over halve suksesslaget fra torsdag ble hvilt fra start, gikk Liverpool i strupen på skadeplagede Stoke og vant til slutt 4-1 etter en imponerende offensiv forestilling.

Liverpool var så overlegne - selv uten Philippe Coutinho, Adam Lallana og en rekke nøkkelspillere - at alpinesset og Liverpool-supporteren Kjetil Jansrud er usikker på om det var Jürgen Klopps menn som var gode eller Stoke som var svake.

- Om Liverpool er gode, eller Stoke dårlige? Heller mot det siste i dag, samtidig som man kan se Klopp sine planer ta form, skriver Jansrud på Twitter.

Liverpool er nå ti poeng bak Manchester City og den viktige 4. plassen med én kamp mindre spilt.

Moreno, Bojan og Sturridge scoret Allerede etter åtte minutter kunne hjemmelaget juble. James Milner tok et raskt frispark til Alberto Moreno, som banket til fra kanten av 16-meteren.

I Jack Butlands skadefravær klarte ikke dansken Jacob Haugaard å stoppe spanjolens skudd. Moreno kunne dermed juble for sesongens første scoring.

Et kvarter senere utlignet gjestene. Briljante Xherdan Shaqiri slo et perfekt korridorsparket som Bojan Krkic headet inn bak Simon Mignolet. Dermed var lagene like langt på Anfield.

Sheyi Ojo og Daniel Sturridge ville det imidlertid annerledes. 18 år gamle Ojo rundlurte Shaqiri på venstrekanten før han fant Sturridge på bakerste stolpe.

Scoringsmaskinen headet inn 2-1, men det var servitør Ojo som fikk de fleste av gratulasjonene under målfeiringen i etterkant.

Origi-show Ledelsen var fortjent, men Stoke var på ingen måte hektet av i kampen om poengene.

Fem minutter ut i 2. omgang forsvant imidlertid mye av håpet. James Milner fant innbytter Divock Origi med et innlegg, som belgieren headet kontant i mål.

To minutter senere kunne Liverpool-leiren juble igjen. Denne gang gjorde Origi alt selv da han driblet rundt på venstrekanten, skar inn i banen og curlet ballen i motsatt hjørne. Dermed ledet Liverpool 4-1 etter en målorigie fra Origi.

Da var kampen definitivt kjørt. Vertene kunne juble for en svært god dag på jobben med en overlegen 4-1-seier, samtidig som de fikk spart nøkkelspillere til det tette kampprogrammet som venter.


Hele Norges coronakart