Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NM i friidrett

Ørjan (27) sprengte feltet, men Ingebrigtsen ble for sterk:
- Han viste at han har baller

Henrik Ingebrigtsen var ustoppelig da han giret om mot slutten, og han tok et like klart som oppskriftsmessig NM-gull på 5000 meter.

TIL TOPPS: Henrik Ingebrigtsen vant 5000 meter for menn i NM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TIL TOPPS: Henrik Ingebrigtsen vant 5000 meter for menn i NM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BYRKJELO (Dagbladet): En snau uke etter at han tok EM-sølv på distansen bak lillebror Jakob, løp Henrik (27) inn til 14.13,80. Det er vel minuttet langsommere enn vinnertiden i EM.

- Jeg er godt fornøyd. Det har vært ei tung uke etter EM, vi har trent ganske mye og hardt. Jeg var litt usikker på hvordan jeg kom til å føle meg. Men jeg kviknet bra til og hadde bra bein utover i løpet, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

5000 meter er den eneste distansen Henrik Ingebrigtsen løper i NM. Broren Jakob kvalifiserte seg tidligere fredag til finale på 1500 meter, den går lørdag. Filip løper 800 meter dersom ribbeinet føles bra.

Sjokkerte feltet

Henrik Ingebrigtsen innrømmer at han begynner å kjenne i beina at det har vært en lang sesong.

- Jeg kjenner at det er hardt å løpe, det begynner å gå utover kreftene. Men jeg hadde nok til å kjøre på slutten, sier Henrik Ingebrigtsen.

5000 meteren åpnet i et rolig tempo. Ørjan Grønnevig (27) fra Stavanger ledet lenge, men han måtte gi tapt da Ingebrigtsen skrudde opp tempoet en runde før mål. Grønnevig, som er en mann Henrik Ingebrigtsen kjenner godt, tok sølvet.

27-åringen lot ham ligge foran en liten stund, før han så satte opp tempoet og hentet ham inn.

- Jeg kjenner ham godt og vet hvor mye forsprang jeg kan gi ham. Jeg kunne nok sluppet han enda litt. Men jeg tenkte at når han er så offensiv og går for det, skal ikke jeg hjelpe de andre å ta ham inn, sa Ingebrigtsen.

Ikke bare å hente gullet

Han hadde ikke lyst til å taue feltet inn igjen.

- De ga ham medalje, og det vet de nå.

Uansett var eldstebror Ingebrigtsen storfornøyd med NM-gull.

- Det er kjekt å løpe løp som dette. Men det er ikke bare å hente et gull, det skal løpes mange runder. Jeg vet at hvis de har en god dag og jeg en dårig, så kan de ta meg. Jeg må være skjerpet, sier Sandnes-løperen.

Bronsen gikk til Tom Erling Kårbø fra Stord.