Ørjan åpner døra

Ørjan Berg åpnet portugiserne, scoret et planlagt mål og sørget for at Rosenborg-oppholdet i det minste forlenges til 1. april 2000.

Det er OK - for nå. Men tanken på at Ørjan kan gå ut på RBK-dato er absurd. Og en aprilspøk Rosenborg ikke kan tillate seg. Det bør i hvert fall Rosenborg og Bodø/Glimt kunne enes om.

- I utgangspunktet skal jeg tilbake til Glimt, sier Ørjan Berg til Dagbladet. Ordet utgangspunktet er nytt i denne sammenhengen. For sjøl om Ørjan er lojal og forholder seg til den treårskontrakten han har underskrevet med Glimt, har han lyst til å bli i Rosenborg.

Og:

Rosenborg har lyst til å beholde ham.

Negativ orgasme

- Vi kan ikke snakke om det nå, sier Nils Arne Eggen. - Da får jo han der oppe i Bodø - som ble sint da jeg sa det jeg sa i Dortmund - negativ orgasme. Men Ørjan skal være her til april og kanskje ut i mai også. Etter det får vi se hva som skjer.

- Man skal aldri si aldri, sier Ørjan Berg.

Det ligger et stort RBK-ønske i den setningen også. Og grunnen til det så vi på Lerkendal i går kveld.

Ørjan Berg må jo bli i Rosenborg.

- Jeg er i hvert fall veldig glad for at det blir videre spill i Champions League, fortsetter Glimt-eiendommen. - Det som skjedde her var herrrrlig. Vi klarte oppgaven, og det er vi uhyggelig glade for. Nå skal det bli en flott vinter i Rosenborg.

Varslet Ørjans scoring

I går ettermiddag var Ola By Rise på Fotballforbundets trenerseminar og snakket om hvordan Rosenborg skulle slå Boavista. Det han la størst vekt på, var Rosenborgs dødballsituasjoner og det faktum at trønderne fokuserte maksimalt på å vinne andreballen. Og da Ørjan Berg gjorde 1- 0, var det akkurat det som skjedde.

En corner. En hodeduell. Og en målscorer med kvikke bein akkurat der ballen falt ned.

- Da Totto slo inn den andre rett etterpå, var jeg sikker på seier, sier Ørjan.

Eggens lettelse

Nils Arne Eggen var lykken sjøl i går kveld. Og spesielt glad fordi gutta hans holdt nullen for første gang siden juli, og fordi cupfinalen nå kan angripes uten tanker på den siste CL-kampen mot Feyenoord i Rotterdam.

- En stor lettelse, sier Eggen. - Det er klart vi ville vært litt hemmet i cupfinalen hvis vi måtte ha et resultat i Nederland. Men nå spiller det ingen rolle - de andre kan gjøre hva de vil:

Og:

- Vi skal ta båt til Rotterdam.

Cupfinalen neste

Oppladningen til cupfinalen begynner på Lerkendal i dag. Ifølge Eggen muligens i tresko. Men etter dagens rist-løs-aksjon blir det full konsing på Ullevaal. Mot erkerivalen fra Bergen.

- Vi kan ikke tenke lenger fram i Europa nå, sier RBK-treneren.

- Det er for tidlig å si noe om hvem vi ønsker å møte i neste runde. For cupfinalen er viktig, og den få fokus nå. Vi har jo ikke slått Brann i år.