Ørjan blir i RBK

Rosenborg vil leie Ørjan Berg ut år 2000, og i går ettermiddag ble tilbudet fakset til Aspmyra. Etter det Dagbladet erfarer vinner RBK fram med sitt ønske.

- Jeg snakket med Tarjei Eck-Hansen i Glimt torsdag kveld uten at pris ble nevnt, sier Rune Bratseth. - Vi ønsker å beholde Ørjan ut kommende sesong.

Nils Arne Eggen sa allerede i fjor høst at «Ørjan blir på Lerklendal, han». Det er Eggens måte å snakke på. Og sjøl om Ørjan Berg har vært Glimt-lojal til det kjedsommelige, og alltid sagt at han forholder seg til den gjeldende utleieavtalen mellom RBK og Glimt, har det ligget i kortene at han ønsker å fortsette på Lerkendal.

Nå går det ønsket i oppfyllelse.

Blånekter utleie

Men det er noen skjær i sjøen. Av den økonomiske typen. For i Bodø sitter nemlig Bodø/Glimts administrerende direktør Tarjei Eck-Hansen med kortene så tett til brystet at det kan virke som om han ennå ikke har sett dem.

Og:

Torsdagene uttalelse i Aftenposten - hvor Eck-Hansen siteres på at «alt kan ordnes for penger» - benekter han overfor Dagbladet.

- Det har jeg ikke sagt, sier Glimt-direktøren.

Derimot:

- Ørjan skal tilbake, sier han til Dagbladet. - Det har vi sagt til de andre spillerne. For vi som hadde to sentrale midtbanespillere i fjor høst, sa at hvis den ene går så må den andre bli, og da vi ikke fornyet kontrakten med Lee Robertson (nå Start) sier det seg sjøl at Ørjan skal være med videre.

- For enhver pris?

- Vi har ikke diskutert pris. Hva skal jeg si - 100 millioner? sier Tarjei Eck-Hansen.

- Så ingen RBK-penger kan friste Glimt til å forlenge utleieavtalen?

- Nei, sier Glimt-direktøren kontant.

Spørsmål og svar

Det betyr at saken akkurat nå har ett stort spørsmål:

Hvorfor i all verden sendte Rune Bratseth en ønske-fax til Aspmyra i går ettermiddag etter at han snakket med Eck-Hansen torsdag kveld?

Og svaret?

Jo, fordi RBK-direktøren har fått signaler verken han eller Tarjei Eck-Hansen har lyst til å snakke om i Dagbladet.

Hvilket igjen gir følgende gledelige Rosenborg-konklusjon:

Ørjan Berg blir på Lerkendal.

I fotball kan nemlig alt ordnes for penger.

VIL BLI: Ørjan Berg har gjort det storveis i Rosenborg-trøya. Bodø-gutten har ikke noe imot at RBK vil beholde ham ut neste sesong.