Ørjan ga opp landslaget

LA MANGA (Dagbladet): - Jeg synes sjøl at jeg er bedre enn noen gang, men om det holder til landslaget, nei, det har jeg et avslappet forhold til. Jeg legger meg i hvert fall ikke ned og skriker hvis det ikke går, sier Ørjan Berg (31) til Dagbladet.


Og jeg tror ham av to meget enkle grunner. For det første: Ørjan Berg er bedre enn noen gang. Og for det andre, som går på det å forholde seg til skuffelser i arbeidslivet:

Ørjan Berg er en mester når det gjelder realiteter.

Glimt bestemmer


Ta for eksempel føljetongen om hva han skal gjøre med framtida si den dagen Rosenborg er ferdige i Champions League. Skal han bli på Lerkendal, eller skal han reise hjem til Glimt og Bodø? Vi har snakket om det før - mange ganger - og var sjølsagt innom det i går igjen.

- I utgangspunktet skal jeg hjem, sier Ørjan.

Sjølsagt sier han det.

Men bruken av ordet utgangspunktet åpner like sjølsagt for spekulasjoner. Det er nemlig ikke sikkert at Ørjan Berg skal hjem til Bodø. For hvis lillebror Arild finner ut at han ikke er klar for å ta steget fra Aspmyra til Lerkendal, vil Rosenborg friste Glimt med de pengene klubben trenger.

Og så blir Ørjan i Trondheim.

- Jeg tror fortsatt Arild går til RBK, sier Ørjan Berg. - Hva meg angår er det Glimt som styrer løpet. Og derfor kan jeg ikke gjøre annet enn å vente og se. Og ta det som eventuelt skjer når det kommer.

Landslaget og EM-sluttspillet er også en vente-og-se-situasjon. Men når det gjelder sommerens store høydepunkt er det mest opp til Ørjan Berg sjøl.

Norge passer perfekt


- Før jeg ble tatt ut til denne turneringa tenkte jeg ikke på det i det hele tatt. Det var liksom ingen realisme i at jeg skulle spille meg inn på landslaget igjen. Men nå er jeg her, får en sjanse til å vise meg fram, og har sjølsagt veldig lyst på EM.

- Måten landslaget spiller på passer meg perfekt.

Men - og her kommer realist Berg med en presisering:

- Det er forskjell på landslaget og Rosenborg. I RBK gjør vi det på en litt annen måte. Og derfor er det vanskelig for meg å si om jeg er god nok for Norge. På en god dag - ja - men skal du være med her må du ha gode dager hele tida.

Sist Ørjan Berg spilte for Norge holdt Drillo på med VM-forberedelser. Sine første, på Wembley, i 1994. 22 mann dro til USA mens Ørjan Berg ble hjemme. Og glemte hele greia.

Kjemper med Myggen


- Etter det har det vært veldig fjernt for meg. Landslaget fikk en stamme som gjorde det veldig bra. Og i Norge er det mange gode midtbanespillere som kjemper om indreløperplassene. Går det ikke denne gangen heller så greit nok.

- That's it, sier Ørjan Berg.

Veldig lyst på EM


- Myggen er hovedkonkurrent til en plass i laget?

- Ja, og det er tøft. Men samtidig er det veldig enkelt for meg. For jeg kan jo ikke gjøre annet enn å spille min fotball best mulig. Uten å tenke på hvem jeg konkurrerer med.

- Du er usedvanlig avslappet?

- Ja, men jeg har også veldig lyst på EM, sier Ørjan Berg.

Se landskampen på TV2 i dag kl. 16.35

SPILLER GJERNE: Ørjan Berg hadde egentlig gitt opp landslaget. men spiller gjerne mot Island i dag.