Ørjan krever svar

LYON (Dagbladet): Sju dager etter en av sine aller beste kamper spilte Ørjan Berg en av sine aller dårligste. Nå håper han at Rosenborg tar borteproblemet på alvor foran Ajax-kampen 22. oktober.

Ørjan Berg fikk ni på Dagblad-børsen etter kampen mot Inter på Lerkendal. Han fikk to etter den begredelige innsatsen mot Lyon

- Vi klarer å spille mer aggressivt på hjemmebane. Jeg vet ikke hvorfor, men vi finne ut av dette. Vi får ta det opp før neste bortekamp, men ikke før, sier han til Dagbladet.

Ørjan påpeker at Rosenborg har viktige kamper før den tid.

- Nå skal vi først møte Bodø/Glimt borte, så Ajax hjemme. Da nytter det ikke å tenke på bortekampen mot Ajax allerede nå. Den tid, den sorg, sier han.

Formsvikt?

Men det blir knapt med tid før Ajax-kampen også. I halvannen uke før turen til Amsterdam blir sannsynligvis samtlige av RBKs faste spillere i bakre ledd opptatt med landslagsspill. Roar Strand, Erik Hoftun og Christer Basma med Norge. Janne Saarinen med Finland og Arni Gautur Arason med Island.

- Dette orker jeg ikke å tenke på nå, sier Ørjan Berg - vel vitende om at Rosenborgs formkurve ofte faller etter landslagssamlinger.

- Det er en stund til denne kampen. Nå tenker vi bare på bortekampen mot Bodø/Glimt søndag, sier han.

Nullstiller seg

For selv om Rosenborg sjelden har vært så ettertrykkelig rystet som på Stade de Gerlande onsdag, var hele gjengen tilbake med begge beina på jorda i går.

- Klarer dere virkelig å nullstille dere så raskt?

- Svaret er ja.

b> VIL VITE: Ørjan Berg vet rett og slett ikke hvorfor forskjellen på RBK hjemme og ute er så stor. Men han vil gjerne finne ut av det, sammen med trener Nils Arne Eggen.