Ørjan Nyland på engelsk avis sitt «all-star»-lag

Imponerte mer enn De Gea i U21-EM, mener the Guardian.

 IMPONERTE:  Selv om Norge tapte 3-0 for Spania i semifinalen under U21-EM, imponerte Molde-keeper Ørjan Nyland så mye at den engelske storavisen the Guardian har tatt han med på sitt «all-star»-lag fra mesterskapet. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
IMPONERTE: Selv om Norge tapte 3-0 for Spania i semifinalen under U21-EM, imponerte Molde-keeper Ørjan Nyland så mye at den engelske storavisen the Guardian har tatt han med på sitt «all-star»-lag fra mesterskapet. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Den engelske avisen the Guardian presenterte i dag de spillerne de mener fortjener en plass på «all-star»-laget fra U21-EM.

Der er det funnet plass til Molde-keeper Ørjan Nyland. I tillegg til sju spanjoler, to italienere og én nederlender.

Overraskende var det nok ikke at så mange spanjoler fikk plass på listen, skriver forfatteren bak artikkelen, den norske talentspeideren Tor-Kristian Karlsen.

- I en turnering hvor Spanias David de Gea nesten ikke blir utsatt for noen prøvelser, står den norske keeperen frem som en av de mest positive overraskelsene, skriver Karlsen for storavisen.

- Modig og agressiv Nyland spilte alle Norges kamper, unntatt Italia-kampen. Men det var i semifinaletapet mot Spania at Nyland viste seg frem, mener talentspeideren.

Molde-keeperen ble for alvor kjent i Norge i fjor, da han nærmest alene sørget for at Hødd ble cupmestere, og ikke Tromsø.

- Med bare en håndfull kamper for Ole Gunnar Solskjærs topplag, Molde, skapte Nyland et navn for seg selv med sin modige og agressive keeperstil. Han reddet Norge fra en total ydmykelse med en serie fine redninger i førsteomgang i 3-0-tapet mot Spania i semifinalen, begrunner Karlsen.

Ørjan Nyland var også en av de spillerne som ble dratt frem av den spanske treneren etter semifinalen.

Her er hele the Guardians «all-star»-lag fra U21-EM:

Ørjan Nyland (22), Molde, Norge

Forsvar:
Martín Montoya (22), Barcelona, Spania

Iñigo Martínez (22), Real Sociedad, Spania

Marc Bartra (22), Barcelona, Spania

Daley Blind (23), Ajax, Nederland

Midtbane:
Asier Illarramendi (23), Real Sociedad, Spania

Marco Verratti (20), Paris Saint-Germain, Italia

Thiago Alcântara (22), Barcelona, Spania

Angrep:
Isco (21), Málaga, Spania

Lorenzo Insigne (22), Napoli, Italia

Alvaro Morata (20), Real Madrid, Spania