- Ørjan, prisen er din!

MARIENLYST/BOBILEN (Dagbladet): - Det er ikke det at du ikke er en bra fotballspiller, Thorstein. Men den prisen for årets spiller burde ha gått til Ørjan Berg, ler Mini. Thorstein Helstad ler enda mer. - Det er jeg helt enig i. Jeg stikker innom Ørjan med maleriet før jeg går på byen.

I går var det utdeling av Kniksenpriser i NRK-studio. Den lille fikk en velfortjent Ærespris. Spiss-Helstad fikk altså prisen som årets spiller i Tippeligaen. Den Ørjan Berg skulle ha hatt.

Gutta sier ja til en pustepause i bobilen før de haster videre inn i Oslo-natta. Det er så god plass i bobilen at Mini kunne ha slått stiften i midtgangen.

- Lars Bohinen ringte meg, så det blir vel en tur ut på byen. Men jeg har lovt kjerringa at jeg ikke skal komme i bakrus hjem i dag. Flyet går klokka ti, og jeg har bilen på Værnes, smiler Mini.

Helstad forteller han bor på hotell Bristol.

- Skal ut sammen med noen kamerater. Nå vil jeg ned og få av meg denne dressen før jeg går ut, ler han.

Mini Vodka

Sånn er det. Når sesongen er over, danser fotballspillerne på bordene.

Mini forklarer.

- Det er ikke rart Myggen lager oppstyr med boka og bobilhistorien. Det er jo første gangen spillerne snakker åpent om festing. Men det har jo vært sånn lenge. Under han Roger (les Drillo) hadde vi en avtale om at vi kunne gå ut på Smuget etter landskamper og ta noen øl. Eller noen vodka, jeg liker ikke øl, ler Mini før han fortsetter.

- Forskjellen nå er at noen skriver om det. Journalistene i Norge har visst om dette lenge, og akseptert det. Og jeg tror folk respekterer det også. At fotballspillere er som folk flest, og tar seg en fest av og til.

Thorstein nikker.

- Det er ikke noen utbredd festekultur på landslaget, sier han.

Tøyde seg ut

Mini er i storform. Han forteller at han måtte kaste om på takketalen da han fikk hedersprisen.

- Jeg trodde ikke Myggen skulle få prisen som årets Kniksen siden jeg fikk ærespris. Hadde planlagt å takke Håvard Rem for strategisk parkering av bobil og velfylt barskap under EM, men den talen gikk jo i vasken.

Mini prater maskingeværfort. Helstad fikk det heller ikke helt som han ville.

- Jeg ville egentlig gi den prissjekken på 10000 kroner til kassereren i Brann, men jeg måtte gi den til et veldedig formål. Brann hadde kanskje trengt pengene mer, ler han.

Mini har flere historier på lur. Han avslører hvorfor Thorstein Helstad ikke spiller i RBK.

- Da han prøvespilte i 17-årsalderen var vi på treningsleir i Nord-Frankrike. Men da vi skulle spille fotball på treningen, begynte Thorstein å tøye ut. Det var det bare spillerne som hadde spilt kamp som skulle gjøre. Han Nils (Arne Eggen) ville ikke ha spillere som tøyde, men spillere som spilte ball, ler Mini.

<B>LATTERLIG:</B> Det ble et latterlig møte i bobilen i går med Mini og Thorstein Helstad. Prisvinnerne ville ikke ha noe å drikke fra bobilens velfylte kjøleskap. - Jeg drikker ikke øl, bare vodka, flirer Mini.