Ørjan ute i seks uker

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg- Molde 2- 1. - Jeg fikk en mann oppå meg, ble stående med all vekta på det ene beinet og så kom vridningen, sier Ørjan Berg. På benken i RBK-garderoben fikk han leddbåndbeskjeden som betyr seks uker på sidelinja.

- Korsbåndet er helt - heldigvis, sier RBK-fysio Sigbjørn Hammer. - Det vi derimot er ganske sikre på er at leddbåndet på innsiden av kneet er røket.

Nils Arne Eggen pustet dypt etter det han kalte «bataljen mot tøffe Molde». Han ble trist da han fikk beskjeden om Ørjan Berg.

- Seks uker, sier du, det var veldig synd. Det var klasseforskjell på Ørjan og de andre midtbanespillerne i denne kampen.

- Hva kan jeg si, undrer Ørjan Berg der han ligger. - Klart det er veldig surt. Og jeg kjente det med en gang og tenkte «der røyk leddbåndet».

- Det var rett og slett et rent uhell.

- Det var en veldig tøff kamp?

- Jada, men det er greit. Molde er alltid harde. Og derfor ble det også veldig mange dueller. Knalltøffe dueller, sier Ørjan Berg.

Traff etter fire år

Molde kom til Lerkendal for å fighte for poeng og egen stolthet. Det første ble det ingen ting av - det andre er godt å ta med seg hjem etter tap. Og det måtte et kanonskudd til for å skille lagene midtveis i første omgang.

En juvel av et skudd fra Fredrik Winsnes.

- Endelig, sier Rosenborgs minste midtbanespiller. - Nå har jeg drevet og skutt og skutt her på Lerkendal i fire år. Og jeg har hatt noen pirkemål og en del ureine treff i tverrliggeren.

- I dag traff jeg godt og da ble det mål.

Og Rosenborg trengte målet. Og roen. Fredrik Winsnes' knalltreff var nemlig det første av kvalitet i retning Molde-målet. Og det ble tryggere etter scoringen og sesongens første ledelse.

Da Ørjan Berg headet inn 2- 0 på en perfekt Enerly-corner sju minutter etter pause, var det oppoverbakke hele veien hjem for bortelaget.

- Det er ikke lett å møte Molde, sier Nils Arne Eggen. - De ligger bakpå, er gode defensivt og vi må føre kampen. Og sjøl om vi fortsatt er litt tunge på midten, var dette mye bedre enn i fjor. Da tapte vi jo 1- 0.

Berømmer innsatsen

- Vi var litt stressa og misset ofte den siste pasningen, sier Molde-trener Gunder Bengtsson. - Det var synd vi ikke fikk 2- 2. Men holdningen i laget er veldig bra, gutta kjempet og kan være stolte av innsatsen.

- Jeg tar det som et godt signal at alle sammen er veldig skuffet.

Men lykken var ikke langt unna. På slutten - etter at dommer Terje Hauge hadde forært Bernt Hulsker et straffespark i duell med Erik Hoftun - hang utlikninga i lufta. Men den største målsjansen sklei forbi stolpen, to minutter før slutt.

- Vi burde scoret på et par av de andre store sjansene, sier Gunder Bengtsson og tenker spesielt på situasjonen da Bernt Hulsker rundet Arni Gautur Arason.

- Det var veldig lite som skulle til.

Rosenborgs seier gjør hverdagen normal på Lerkendal. Hva tabellen angår. På RBK-klinikken blir det litt mer hektisk. For også Roar Strand har en skade - en ny en fra rett før påske - som er til bekymring. I muskelfestet oppe i den venstre leggen.

- Akkurat som vi ikke har nok skader fra før, sier Nils Arne Eggen.

<B>HOPP!</B> Ørjan Berg har ikke tid til å la seg stoppe av en liggende Petter Rudi. Ørjan fightet, scoret, skadet seg og var på alle måter dagens mann.