Ørjan ute til juli

Ørjan Berg ble undersøkt på RBK-klinikken i dag. Resultatet var nedslående. - Han er ute i 8-12 uker, sier RBK-lege Torbjørn Grøntvedt til Dagbladet.no.

Kneet var hovent da Rosenborg-spilleren kom til undersøkelse i dag, men ingenting var røket.

- Han har pådratt seg en sidebåndsskade. Det en en grad 2 skade. Det betyr at det er en middels alvorlig skade, sier Grøntvedt.

Båndet er betydelig overstrukket, men Berg var tross alt heldig. Korsbåndet og menisken er i orden. Hadde noe røket måtte han ha gjennomgått en operasjon og ville dermed fått betydelig lenger tid på sidelinja.

- Nå må han gå med skinne i seks uker. Først da kan han begynne å trene, sier Grøntvedt.

- Hva med spill?

- Han er ute i 8-12 uker totalt.

- Rett etter kampen i går ble det snakket om seks uker?

- Ja, men da var de nok litt vel optimistiske, sier Grøntvedt.

Skaden betyr at Berg neppe blir klar for spill før månedsskiftet juni/juli. I verste fall blir ikke Berg å se på banen før Tippeligaen tar sommerferie 8. juli.

- Seks uker, sier du, det var veldig synd, sa Nilse Arne Eggen til Dagbladet i går. Med RBK-legenes Berg-melding blir Eggen enda mer bekymret i dag. I et fra før skaderammet Rosenborg passet Bergs skade særdeles dårlig. Også Roar Strand sliter med en skade.

(Dagbladet.no)

<B>DÅRLIGE NYHETER:</B> Ørjan Berg er trolig ikke tilbake på fotballbanen før i juli. Det betyr kanskje dobbelt så langt skadeavbrekk som varslet i går.