Ørjan ute

BODØ (Dagbladet): Ørjan Berg blir ikke EM-spiller for Norge. Da han endelig var inne i varmen igjen - etter sju års fravær og tolv år etter at han debuterte med flagget på brystet - ødela et vondt kne alt. Nå blir det langferie med kona Nina og ungene Marius (6) og Patrick (2) i stedet.

Det er langt fra noe dårlig alternativ for hjemmekjære Ørjan, som innrømmer overfor Dagbladet:

- Det har aldri vært noen drøm for meg å spille et mesterskap for Norge. Så dette er ingen tragedie. Jeg tror heller ikke at jeg hadde fått spille i EM. Jeg ville nok uansett ikke vært mer enn 22. mann i troppen, tror 31-åringen.

Ferie på Helgeland

Hjemme på trappa foran eneboligen i Bodø tar Ørjan Berg seg tid til å tenke høyt:

- Det kneet mitt trenger nå, er ro og fred. Det vil være jevngodt med å tro på nissen å ta meg ut i EM-troppen. Jeg har trent og spilt med smerter hver dag siden vi møtte Haugesund for to og en halv uke siden. Da skaden ble forverret mot Glimt, samme dag som jeg ble tatt ut i den foreløpige EM-troppen, var det blitt surt - men helt uproblematisk.

- Sannheten er kanskje at du foretrekker ferie framfor fotball-EM?

- Nei, det blir litt feil å si. Men jeg har det helt fint med å stanse på 19 landskamper. Nå kan vi hive oss i bilen og kjøre på ferie i stedet. Vi reiser til et hus familien har på helgelandskysten, røper Ørjan.

Men først reiste Ørjan - i går kveld - til sitt frivillige «eksil» i Trondheim, der han lot seg undersøke på Rosenborgklinikken. Svaret på undersøkelsene var nøyaktig hva han regnet med. Kneet kan ikke opereres, han har ingen meniskskade. Kneet trenger hvile i alt fra én til fire uker. EM begynner om knappe tre...

Som Harald

Dermed følger Ørjan litt i fotsporene til faren - legendariske Harald Berg. Som til tross for en lang karriere og utallige oppfordringer fra ulike landslagstrenere ble stående på 43 landskamper.

Ørjans karriere er trolig over med 19 kamper på 12 år. Ørjan holder likevel døra på ørlite gløtt:

- Spiller jeg i EM, har det skjedd et mirakel. Jeg tror ikke Semb tror på mirakler...

FERIE MED KONE OG BARN: Ørjan Berg har slått fra seg alle tanker om EM-spill. I stedet blir det ferie sammen med Nina og barna.