Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Orkantrøbbel forInnovation II

- Dette handler ikke lenger om å seile fortest mulig, men om å overleve. Dette sier skipper Knut Frostad ombord på Innovation Kværner II. I helga kjempet de for livet i vind som raser i 120 km/t. Et av seilene ble revet i fillebiter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi forsøkte å redde seilet og ville gjerne ta det ned. Men med 60 knops vindstyrke ble seilet revet i fillebiter. Dette sier skipper Knut Frostad om helgens elleville seilas i sørishavet. «Innovation II» ligger fortsatt på sjuendeplass på femte etappe, 110 nautiske mil (198 km) bak ledende «EF Language». Men taper farvann til lederbåten.

Det gjør også de øvrige båtene i regattaen. Flere av dem har fått store skader i orkanbygene. Vinden har herjet hardest med den eneste kvinnebåten, EF Education, som ligger helt sist. Søndag gikk masten i stykker og båten har satt kurs mot nødhavn.

Kamp for livet

- Dette handler om å overleve, ikke om et båtrace, sier Knut Frostad, som sammen med mannskapet opplevde 68 knops vind i de sterkeste kastene i helga.

- Vi har aldri opplevd tøffere forhold på sjøen, noensinne, sier Frostad.

- Nå er vi klissvåte og kalde 24 timer i døgnet, men er glade for at forholdene fortsatt ikke har ført til skader på mannskapet.

Værmeldingene gir imidlertid ingen grunn til optimisme de nærmeste dagene. Meteorologene melder om mer vind i vente.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!