Ørken-frustrasjon for Ullevålseter

Pål Anders Ullevålseter har ikke fått den starten han drømte om i Dakar-rallyet , men han har ikke gitt opp håpet om en plassering i teten.

Ullevålseter er sammenlagt nummer 34 etter to løp i ørkenrallyet, som startet nyttårsaften. Lørdag kjørte han inn til en 32. plass, og frustrasjonen steg da han i går bare kom i mål som nummer 35.

-  Han vet ikke hva som har gått galt, men han trives ikke så godt på underlaget i Europa. Han er veldig irritert på seg selv, og hadde selvfølgelig håpet på en bedre start, forteller kona, Solveig Ullevålseter, til Dagbladet.

Trenger tid

Ullevålseter var uheldig og fikk ikke sykkelen han skulle kjøre hjem til Norge før avreise. Derfor ble det bare en kveld med prøvekjøring, før det hele begynte.

-  Jeg tror han trenger litt tid til å venne seg til sykkelen, selv om han kan ikke kan få rost den nok. Disse første dagene har han heller ikke hatt optimale dekk for de gjørmete forholdene, men til tross for den dårlig starten, har han absolutt ikke gitt opp, sier Solveig Ullevålseter.

Det er fortsatt 13 etapper igjen, og Ullevålseter ligger 12.47 minutter bak lederen, spanske Isidre Esteve Pujol. Dette kan fort forandre seg mener Solveig.

Ekstra gira

-  Mye kan endres i Afrika, og der trives han mye bedre. Ikke noe er avgjort ennå. Så det å venne seg til sykkelen og et bedre underlag er nok oppskriften på gode løp.

 DÅRLIG START:  Nyttårsaften startet Pål Anders Ullevålseter Rally Dakar fra Lisboa. -  Han trives ikke så godt på underlaget i Europa, sier kona Solveig. Foto: AFP/Scanpix
DÅRLIG START: Nyttårsaften startet Pål Anders Ullevålseter Rally Dakar fra Lisboa. - Han trives ikke så godt på underlaget i Europa, sier kona Solveig. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Dagens spesialetappe er på 314 kilometer, med transport er etappen hele 672 kilometer lang. Den dårlige starten har bare gitt Ullevålseter mer gnist og nå gleder han seg til å fortsette.

-  Han er flink til å legge ting bak seg, så nå er han bare ekstra gira på å vise hva han kan på et bedre underlag. Noen dårlige dager har jo alle, men gubben min er positiv han, påpeker Solveig Ullevålseter.