Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ørkenrally med døden til følge

Noen av verdens mest vågale bilførere har igjen lagt ut på Paris-Dakar Rally, Ørkenrallyet. Det kjøres for 20. gang. Og akkurat som i de foregående årene kan ingen av de 370 deltakerne være sikre på å være blant de levende når rallyet er i mål 18. januar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ti år siden motorvanviddet i den afrikanske ørkenen nådde sitt klimaks. I 1988 blåste en voldsom sandstorm konkurransebilene med følge av veien.

Rallyet etterlot seg død, ødeleggelse - og en herostratisk berømmelse. Det kostet seks menneskeliv: Fire deltakere og en afrikansk kvinne med et lite barn som befant seg i veien på galt tidspunkt.

Dramaet utløste en omfattende skogbrann, og to politiske opprør, ett i Algerie og ett i Mali. Vatikanet gikk til det uvanlige skrittet og sendte arrangøren en skarp irettesettelse.

Ørkenrallyet er en sportslig utfordring og en farefull oppdagelsesreise i ett. Som den tredobbelte vinneren Hubert Auriol sier:

- Det er to kategorier av deltakere i Dakar-rallyet. De som slåss om plasseringene, og de som er med for å oppleve Afrika.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!