Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ørkenstorm stopper Dakar-etappe

Kona tror Pål Anders er misfornøyd.

(Dagbladet.no): 8. etappe av Paris - Dakar ble avlyst i dag. Årsaken er de tøffe forholdene i Mauretania, som gjorde det svært vanskelig for både førere og løpshelikoptere i går.

Sikten er ikke blitt bedre i dag, og først ble etappen forkortet. Så bestemte arrangørene seg for å avlyse hele spesialkjøringen over 520 km.

- Jeg tror ikke Pål Anders er glad for dette. Han var nok like sliten som de andre i går, men han mobiliserer krefter og vil kjøre mest mulig, sier kona Solveig som står bak Ullevålseters nettsted Dakar.no.

Bare 96 motorsyklister henger med i ørkenrallyet. Hele 230 startet i Barcelona. I går satt deltakerne 10 timer på setet.

- Gårsdagen var utrolig tøff, sier kona.

Ullevålseter ligger på en sjuendeplass hittil, 17 minutter og 16 sekunder bak sammenlagtleder Marc Coma.

Likevel tror kona på en god plassering. I fjor endte nordmannen på en sterk femteplass i verdens mest berømte rally. Og som kjent: Ullevålseter blir bare sterkere og sterkere jo nærmere løpet kommer mål i Dakar neste søndag.

- Det ser veldig bra ut, men det har aldri vært flere fabrikkjørere med heller, sier Solveig til Dagbladet.no

SANDSTORM: Sandstorm og stritt kamelgress gjør at arrangørene avlyser dagens kjøring i Paris - Dakar. Foto: SCANPIX/EPA
SANDSTORM: Sandstorm og stritt kamelgress gjør at arrangørene avlyser dagens kjøring i Paris - Dakar. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer

I morgen kjøres 399 km fra Tidjikja til Atar i Mauretania.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media