Orker ikke Liverpool-tanke: - Ville vært et mareritt

Wayne Rooney om tittelkampen i Premier League.

HÅPER PÅ CITY: Wayne Rooney orker ikke tanken på at Liverpool skal vinne ligaen. Foto: Paul Greenwood/BPI/REX/NTB Scanpix
HÅPER PÅ CITY: Wayne Rooney orker ikke tanken på at Liverpool skal vinne ligaen. Foto: Paul Greenwood/BPI/REX/NTB ScanpixVis mer

Det skiller bare to poeng mellom ligaleder Liverpool og Manchester City (med en kamp mindre spilt) i toppen av Premier League.

Med henholdsvis sju og åtte ligakamper igjen å spille, ser det ut til å bli en thrilleravslutning i England.

For tidligere Manchester United-spiller Wayne Rooney er det godt å være i USA nå som to av hans største rivaler fra tiden i England barker sammen.

- Det er god grunn å være ute av landet når de to kjemper om tittelen, sier Rooney, som spiller for MLS-klubben DC United.

Håper på City

Du skulle kanskje tro det var en kamp mellom pest og kolera for Rooney, men den tidligere Everton-spilleren er ikke i tvil hvem han håper trekker det lengste strået.

- Jeg håper Manchester City kniper seieren over Liverpool, sier Rooney ifølge talkSPORT.

Samtidig skryter han av jobben managerne Pep Guardiola og Jürgen Klopp har gjort, og påpeker at de har vært de to beste lagene denne sesongen. Men han vil ikke se tyskeren løfte pokalen.

- Jeg orker ikke tanken på å se dem (Liverpool) vinne, det ville vært et mareritt for en Everton-mann, sier Rooney.

Han peker på at Liverpool fortsatt snakker om Champions League-seieren i Istanbul tilbake i 2005, og forventer folk rundt klubben vil gjøre det samme i 10-15 år framover om de røde skulle gå til topps i mai.

Stikk

Rooney har tydelig vist hva han mener om Liverpool i løpet av karrieren. Da Manchester United tok sitt 19. ligamesterskap tilbake i 2011, kom Rooney med stikk mot rivalen.

«En scouser velter Liverpool av tronen. Haha. En evertonian (Everton-gutt) i tillegg. Ja. Folkens. Dere kan ikke forestille dere hvor glad jeg er i kveld. Tro på det!» skrev han på Twitter.

Han stilte også opp i bar overkropp med tallet «19» skrevet på brystet, ledsaget av bildeteksten «champions».

Med det ønsket Rooney å markere at United på den tiden ledet 19-18 i antall ligagull i den interne duellen mot Liverpool.

Det fikk blant annet tidligere Liverpool- og Manchester United-spiller Michael Owen til å reagere.

«Ingen av oss trodde Wazza (Rooneys kallenavn) ville publisere det bildet! Han er galere enn vi trodde!!!», skrev Owen på Twitter.