-  Orker ikke mer av norsk kvinnefotball

I 15 år har Terje «Gubben» Gulbrandsen (59) jobbet med norsk kvinnefotball. Nå flagger han ut til Danmark - lei av forfallet i norsk kvinnefotball.

I Damark skal han jobbe som manager for kvinneeliten i Skovbakken i Århus.

-  Norsk kvinnefotball er på hell etter OL-gullet i Sydney. Fotballforbundet (NFF) gjør en dårlig jobb for jentene, som verken satses på eller utvikles videre som spillere, sier Terje Gulbrandsen til Dagbladet.

Kraftsentrer

-  Målsettingen til NFF er at Norge skal gjenerobre tronen som verdens beste fotballnasjon på kvinnesida. Da nytter det ikke å drive som nå, hvor hver toppserieklubb får 300 000 kroner som kan brukes som de vil, uten styring. I Danmark gir Dansk Boldspil-Union (DBU) 12 millioner kroner til fire klubber for å bygge opp kraftsentrer i dansk kvinnefotball. Et av disse er Skovbakken, sier Gulbrandsen.

-  Disse fire klubbene får ti ganger så mye som NFF spytter inn i de norske toppklubbene. En annen stor forskjell på dansk og norsk kvinnefotball, er at de danske spillerne utvikles i klubbene. Her hjemme skal spillerne utvikles gjennom 100 samlingsdøgn på landslaget. Resultatet er at Norge nå er forbigått av både Danmark og Sverige, sier Gulbrandsen.

-  Fatale feilgrep

Han mener det er utopi å tro på nye gullår for norsk kvinnefotball, så lenge midlene mangler.

-  For noen år siden lærte både Danmark og Sverige av Norge. Siden har norsk kvinnefotball gjort flere fatale feilgrep. Suksessprosjektet fra Sydney-OL er ikke fulgt opp. NFF har heller ikke tatt konsekvensen av det som skjedde i VM i fjor da Norge ikke kvalifiserte seg til Aten-OL, men har latt det skure og gå. Nå risikerer vi at jentene også ryker ut av EM, sier Terje Gulbrandsen.

Mangler profiler

Også klubbene opptrer for tafatt, ifølge den gamle fotballkjempen.

-  Det er for lite markerte ledere i klubbene. Blant spillerne er det nesten ikke profiler, og fotballforbundet klarer ikke å selge produktet. I sum utgjør dette at det ikke er interessant å jobbe med norsk kvinnefotball lenger, sier Terje Gulbrandsen.

SLITER: Norsk kvinnefotball -<wbr> her representert ved Trondheim/Ørns Gøril Kringen (t.v.) og Kolbotns Solveig Gulbrandsen er forbigått av den danske og den svenske, mener lederveteranen Terje Gulbrandsen.