Orker ikke mer gull-mas

Hvis ikke Rosenborg får lov til å tape seriegullet, vil sportsdirektør Rune Bratseth finne seg annet å holde på med.

TRONDHEIM (Dagbladet): -  Selvfølgelig tåler vi å tape gullet. Hvis ikke, måtte vi ha sluttet med dette, sier en engasjert Rune Bratseth.

Han synes det er meningsløst å ha en jobb, der du er helt hvis du vinner gull og en hjelpeløs idiot hvis du ikke gjør det.

-  Er det sånn, så kan noen annen overta. Det gidder jeg ikke være med på, sier sportsdirektøren til Dagbladet.

Han ber om å bli trodd på at de ikke går rundt og tenker på gullkampen.

-  Vi har fortsatt tro på at vi kan ta gull, selvfølgelig, men vi går ikke rundt og tenker så mye på det. For to-tre runder siden var vi ute av bildet, så slår vi Ham-Kam og Odd, og da tror alle på gull igjen. Vi kan ikke holde på sånn.

Ikke svart

Rosenborg kler seg i svart og hvitt, men fargene representerer en tenkning sportsdirektøren ser ut til å få utslett av.

-  Situasjonen er ikke mye annerledes nå enn før helga. Vi kan ikke skifte fra hvitt til svart hele tida. Vi må tåle noen tilbakeslag. Nå hadde vi to gode kamper, og da må ikke alt bli svart etter et tap.

Bratseth er opptatt av å beholde roen, rette på de tingene som ikke var bra i Brann-kampen og jobbe videre med det som har fungert godt de siste kampene.

Hele året

-  Vi endrer ikke på noe fundamentalt etter tapet for Brann. Spør du om trenerne, så orker vi ikke engang svare på det. Det er et ikketema.

-  Nye spillere?

-  Ja, det kan godt hende vi gjør noe i sommer, men det er ikke dramatisk. Det har ingenting med Rosenborgs framtid å gjøre. Vi har en god stall, som vi har god tro på.

-  Hvilke spillertyper kan det være snakk om?

-  Alle ledd vurderes fortløpende, og vi ser både på norske og utenlandske spillere. Dette er en prosess som går kontinuerlig.

GULLSNAKK: Rosenborg-gutta har mye å snakke om for tida, men gullpraten er de lei. Her er det Jan Gunnar Solli (t.v.) og Ståle Stensaas som har en prat.
LEI: Sportsdirektør Rune Bratseth.