- Orker ikke mer løgn

- Jeg orker ikke mer illojalitet og løgn, sier landslagssjef Trond Jøran Pedersen (38) til Dagbladet. I går ga han beskjed om at han gir seg som landslagssjef 30. april. Til helga er det siste tur med gjengen, i v-cupavslutningen i Planica.

Da han gikk fra kontoret i Norges Skiforbund i går, var det med en blomsterbukett i hånda. Etter seks år som hoppansvarlig har Trond Jøran Pedersen fått nok.

- Det viktigste nå er at løperne får ro. Det blir det ikke med meg som sjef. Selv orker jeg ikke å holde på lenger. Denne OL-vinteren er den verste jeg har opplevd noen gang, sier Trond Jøran Pedersen.

- Ingen vits å fortsette

Etter OL i Japan har han kjempet en sammenhengende kamp mot strømmen.

- Slik situasjonen er blitt, er det ingen vits i å fortsette. Det er min person kritikerne er ute etter. Nå vil jeg ikke kjempe mer. Det begynner også å gå på integriteten løs, sier han.

Bare én tok ansvar

Først fikk han hovedtyngden av landslagsløperne mot seg. I motgangen var det bare én av fem landslagstrenere som sto fram og tok sin del av ansvaret for alle fiaskoene: Kjetil Strandbråten (28). De fire andre (Ken Roar Elverum, Jan Henrik Trøen, Geir Ødegård og Jan Henning Skaret) forholdt seg tause og lot Pedersen få skyllebøttene.

- Jeg vil ikke si noe om landslagstrenerne, annet enn at noen av dem må oppgradere seg og få større hoppfaglig kunnskap. Det er store hull, også i trenerkorpset, sier Trond Jøran.

Uten samarbeid

Hoppfiaskoene i vinter mener han har flere grunner.

- Den viktigste er at vi ikke greier å samarbeide.

- For å komme tilbake i toppen må vi bygge et lag. Da må vi i hvert fall stå ved det vi er blitt enige om.

- Det er mange som ikke har tatt ansvar. Da sikter jeg både til løpere, ledere og trenere.

- Flere av hopperne har kommet krypende til meg når de har landet på kulen, og fått hjelp. I neste øyeblikk har de samme løperne uttrykt ønske om et skifte, sier Trond Jøran.

Umotiverte hoppere

Nå skal tida brukes på familie og unger, i stedet for på umotiverte og ikke alltid like ærlige skihoppere.

- Jeg kan ikke jobbe med løpere som er umotiverte og ikke vil gå i seg sjøl, sier Trond Jøran Pedersen foran helgas v-cupavslutning i Planica.

Dit reiser han sammen med landslagstrener Kjetil Strandbråten og åtte løpere: Kristian Brenden, Henning Stensrud, Lasse Ottesen, Jon Petter Sandaker, Roar Ljøkelsøy, Sturle Holseter, Tommy Ingebrigtsen og Morten Ågheim.

SISTE GANG: Trond Jøran Pedersen ga seg til slutt, og drar for siste gang sammen med gutta til v-cupavslutningen i Planica.