Orker ikke mer Tour-sutring

Tøffe gutter sutrer mest. Morten Pedersen kommenterer.

SLÅTT I SPURTEN: Hvorfor er Columbias superspurter Mark Cavendish stort sett misfornøyd enten han slår Thor Hushovd, taper for Thor Hushovd eller blir disket (av Thor Hushovd)?, spør Dagbladets Morten Pedersen. Foto: Patrick Herzog / AFP.
SLÅTT I SPURTEN: Hvorfor er Columbias superspurter Mark Cavendish stort sett misfornøyd enten han slår Thor Hushovd, taper for Thor Hushovd eller blir disket (av Thor Hushovd)?, spør Dagbladets Morten Pedersen. Foto: Patrick Herzog / AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STEFAN EFFENBERG HETER en tidligere tysk landslagsspiller som ble forbannet på og skjelte ut motstandere som var gode og frekke nok til å slå tunnel på ham. Han kunne vært en god syklist.

PARIS NÆRMER SEG, Thor Hushovds har endelig vist at han kan være like grønn (og sterk) som Hulken og sykkelnasjonen Norge føles å være i en slags kollektiv ekstase mens TV2 på forbilledlig overdosevis leder både oss og hovedfeltet inn mot brusteinene på Champs-Élysées. Derfor er det nok ikke sommerens beste timing å gå i et skriftlig brudd. Men med stor fare for å få både bokstavene og andre ting i eikene — nok er nok.Jeg orker ikke mer.Av sutringen.

JEG SKJØNNER GODT at verdens barskeste syklister er både grinete og forbannet på alt og alle etter fem timer på sykkelen hver eneste dag. Jeg skjønner også Alberto Contador når han slår etter en tilskuer som omtrent prøver å klatre opp på sykkelen hans i bakkene opp mot Verbier. Folk som flyr i veien er en pest og en plage. Punktum. Men jeg sliter med de helt spesielle spillereglene i konkurranseidretten sykkel — de som fører til at folk blir rasende, uffer seg, klager og syter fordi en mann (fy!) eller et lag (fra samme land til og med — dobbelt-fy!) kjører så fort de kan. Når de (ifølge de samme spillereglene) pent burde overlatt scenen og rampelyset til den/de som «fortjener» det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer