Orker ikke én til på trynet

Isabel Blanco (29) er lei av å se det norske landslaget på tv. De siste to åra har hun sett venninnene vinne EM, ta VM-sølv og et etterlengtet OL-gull.

ÅRHUS (Dagbladet): Nå skal linjespilleren krige seg til en plass i troppen som reiser til Makedonia og EM i slutten av november.

- Jeg har vært gjennom en del skuffelser, og har ikke lyst på en ny en på trynet. Men den risikoen er jo der. Jeg må bare ikke gå å tenke på det, sier hun til Dagbladet.

Lovet å slå tilbake

I forkant av de siste mesterskapene har nedturene kommet på rekke og rad for vestlandsjenta.

OL-nedturen: I sommer var Blanco med til Beijing, men hun reiste hjem før OL-moroa begynte. Hun ble nemlig vraket et par uker før avreise, og var bare med som reserve.

- Jeg er lei, skuffet, sur og bitter. Men det gir seg litt for hver dag. Dette skal ikke bli det siste man ser av Isabel på landslaget. Jeg vil ikke avslutte slik, sa Blanco til VG.

VM-nedturen: For ett år siden pådro hun seg et brudd i hånda under en oppkjøringsturnering her i Århus. VM forsvant samtidig som gipsen ble satt på.

- Det er veldig, veldig trist. Jeg er skikkelig lei meg nå, sa Isabel til NTB.

VANT TIL JULING: Men nå orker ikke Isabel Blanco å bli vraket til mesterskap lengre. Foto: SCANPIX
VANT TIL JULING: Men nå orker ikke Isabel Blanco å bli vraket til mesterskap lengre. Foto: SCANPIX Vis mer

EM-nedturen: I juni 2006 vant Norge en 41- 40-thriller mot Danmark, men det var liten glede å spore i den norske leiren. Blanco pådro seg nemlig en alvorlig korsbåndskade. Hun kunne bare glemme europamesterskapet et halvår seinere.

- Å oppleve slike skader er mye verre enn å tape kamper, sa landslagstrener Marit Breivik til VG.

Trolig tre strekspillere

I åttenasjonersturneringen Århus er Blanco en av tre strekspillere. Sånn det ser ut nå kommer trolig Marit Breivik til å ta med alle sammen til EM, Blanco, Marit Malm Frafjord og Heidi Løke. Men Ikast-spilleren Blanco tar ingenting for gitt.

- Jeg må bare gjøre så godt jeg kan og ofre alt, slik jeg har gjort i alle år. Hvis jeg skal tenke på hva som kan skje og at jeg kanskje ikke blir med, da blir jeg bare sinnssyk, sier 29-åringen.

For å unngå en ny smell, prøver hun å ha et avslappet forhold til uttaket. Hun gir alt for landslaget, men orker ikke sette seg i en situasjon hvor hun mentalt sett setter alt på spill.

- Jeg er med på landslaget fortsatt fordi jeg synes det er gøy. For det er fortsatt gøy, selv etter så mange nedturer. Det har vært tøft å bli skadd rett før mesterskap, når du har følt deg topp og klar. Det har blitt noen skuffelser.

Orker ikke én til på trynet