Orker ikke snakke om ny kneskade

Skuffet Katja er ute igjen.

BEIJING (Dagbladet.no): Katja Nyberg (29) er igjen kneskadd. Ikast-spilleren har vært god de siste landskampene, og var virkelig på gang igjen.

Derfor gjør en slik smell ekstra vondt.

Og det er ekstra smertefullt for henne siden hun har vært gjennom så mange tunge skadestunder også tidligere.

Gikk uten krykker

Derfor orker hun ikke snakke om skaden som oppsto under oppvarmingen til dagens kamp mot Romania. Hun kom ikke til pressesonen i hallen etter kampen, og da Dagbladet.no møtte henne utenfor hallen, på vei til bussen, ville hun heller ikke si noe.

- Hvordan går det med kneet ditt, Katja?

Dagbladet.no får ikke noe svar. Hun kniper leppene sammen og viser tydelig at hun ikke vil snakke om skaden. Hun smiler, og går tilsynelatende uten å ha vondt i kneet.

- Gjør det vondt når du går?

SKADET SEG PÅ OPPVARMINGEN: Etter kampen orket ikke Katja Nyberg å svare på spørsmål om skaden. Den hardtskytende bakspilleren har mistet flere mesterskap tidligere grunnet skade, og nå kan OL være i fare. Foto: SCANPIX
SKADET SEG PÅ OPPVARMINGEN: Etter kampen orket ikke Katja Nyberg å svare på spørsmål om skaden. Den hardtskytende bakspilleren har mistet flere mesterskap tidligere grunnet skade, og nå kan OL være i fare. Foto: SCANPIX Vis mer

Katja svarer ikke, men etter noen sekunder sier hun:

- Jeg får ikke lov.

Skademareritt

Det er godt mulig Katja Nyberg ikke vil snakke og at det norske støtteapparatet helst vil skjerme henne, for å slippe spørsmål om alle skadene hun har vært gjennom.

Vinteren 2005 mistet hun VM i Russland på grunn av en skulderskade. Hun var tilbake i EM året etter, men det ble kortvarig for henne.

Åpningskampen mot Slovenia var ikke gammel da Nyberg ødela kneet og resten av mesterskapet.

Da Norge tok VM-sølv før jul i fjor spilte Katja igjen, og hun ble gradvis bedre og bedre i mesterskapet. Etter finalen ble hun kåret til VMs beste spiller.

Katja slet med noen ryggproblemer før det mesterskapet, men ble klar i tide. Ryggen slo seg vrang igjen i sommer, og hun gikk glipp av flere av de norske oppkjøringskampene - men også denne gangen ble hun frisk i tide.

Orker ikke snakke om ny kneskade

- Veldig synd

Landslagslege Ola Sand sier at de først i kveld vet hvor alvorlig skaden er. Da får de svarene fra en MR-undersøkelse, og han sier at det kan være alt fra en liten rift i leddbåndet til en meniskskade.

Det beste vil være om det bare er to leddflater som har slått mot hverandre. Da vil hun trolig rekke tirsdagens kvartfinale mot Sverige.

- Det er veldig synd hvis hun er alvorlig skadd igjen, for hun har slitt mye. Hun har veldig god i det siste, så jeg håper det går bra med henne, sier Katrine Lunde Haraldsen til Dagbladet.no.

Gro Hammerseng er den som kjenner Katja aller best, som både samboer og lagvenninne i klubblaget. Hun vil ikke si så mye om hvordan Katja har det nå.

- Katja får svare på det selv. Jeg nekter i hvert fall å tenke negativt og håper at det går bra, sier Gro til Dagbladet.no.

<B>SKÅR I GLEDEN:</B> De norske jentene vant gruppefinalen mot Romania, men Katja Nybergs skade kastet en skygge over seieren.