Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Orker ikke tanken på tap

Vrakede Eirik Bakke nervøs foran opprykkskampen mot Watford.

(Dagbladet.no): Følg utviklingen i Leeds - Watford fra klokka 16 her!

Det er fem år siden Leeds spilte semifinale i Champions League mot Valencia. Det er to år siden Leeds tok et tårevått farvel med Premier League og rykket ned sammen Wolverhampton og Leicester.

Nå er Yorkshire-klubben 90 minutter unna å være tilbake i det gode selskap. Det eneste som står i veien for et gjensyn med Premier League er Watford.

Sammen med Gary Kelly er Eirik Bakke den eneste gjenværende spilleren fra laget som møtte Valencia. Men mens Kelly starter ettermiddagens skjebnekamp på Milennium, sitter Bakke på benken.

- Det var vel ingen bombe. Vi starter med de samme som har spilt mesteparten av sesongen. Jeg mener jeg burde spilt, men i dag er det bare opprykk som betyr noe, sier Bakke til Dagbladet.no.

Spiller for framtida

Nærmere 35 000 Leeds-supportere har tatt turen til Cardiff i ettermiddag. Det gir en viss pekepinn på den enorme betydningen av kampen som starter klokka 16 norsk tid.

Det er Leeds\' første finalekamp på 10 år - og regnes av mange som den viktigste kampen siden klubben spilte europacupfinale i 1975.

TILBAKE MED DE STORE: Neste år kan det hende Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kommer på besøk til Elland Road. Men først må Leeds gjøre jobben mot Watford i ettermiddagens playoff-finale. Foto: KEITH HAMMET
TILBAKE MED DE STORE: Neste år kan det hende Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kommer på besøk til Elland Road. Men først må Leeds gjøre jobben mot Watford i ettermiddagens playoff-finale. Foto: KEITH HAMMET Vis mer

- Klubben har hatt det tøft de siste årene, og mye står på spill. Jeg orker ikke tenke på å tape i dag. Opprykk betyr alt, sier Bakke.

- Også for deg personlig?

- Ja, det betyr utrolig mye. Rykker vi ikke opp, er framtida mi høyst usikker. Jeg har fortsatt kontrakt med Leeds, men for begge parter er nok kampen i dag et være eller ikke være. Jeg er 28 år og har lyst til å spille på høyeste nivå, sier sogningen.

Helt åpent

Watford endte på 3. plass i Championship i år, tre poeng foran Leeds på 5. plass. Bakke spår en tett og jevn kamp på Milennium.

- Sjansene er 50/50. Det handler bare om hvem som har den beste dagen. Watford har overrasket ganske mye i år, og har 2-3 spillere som er veldig bra. De spiller fin, offensiv fotball. Det kan godt hende vi kommer til å legge oss bakpå i dag, og satse på kontringer. Det er slik det har vært i hele år.

- Hvordan trives du med det?

- Det er ikke helt min type fotball. Men jeg håper å få sjansen i løpet av kampen.

- Orker ikke tanken på tap

- Og avgjøre på overtid?

- He-he. Det hadde vært drømmen. Men det er det samme hvem som avgjør, bare vi vinner kampen.

Enorme pengesummer

Forskjellen på Premier League og et fortsatt opphold i Championship er flere hundre millioner kroner. Selv om Leeds ikke lenger er truet av konkurs, betyr et opprykk nesten like mye økonomisk som sportslig.

- Tåler Leeds å tape i dag?

- Det er mye penger som står på spill, men uansett utfall står klubben godt. Jeg merker likevel at det er litt nervøsitet ute og går. Det er en stund siden klubben var i en sånn situasjon. Og denne situasjonen er ny for ganske mange, sier Bakke til Dagbladet.no.

DEBATT
Hvem vil du helst se i Premier League neste sesong - Leeds eller Watford?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling