Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Orker ikke tenke på comeback

- Jeg er uendelig langt unna håndballbanen akkurat nå. Det jeg tenker på er å kunne klare meg selv igjen, sier Kristine Duvholt (23). Norges suverent beste kantspiller er ryggoperert og ligger på Ullevål sykehus. Sjansene for spill i neste års EM er meget små.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marit må få bedre oversikt

Norges eneste ving av topp internasjonal klasse har akkurat vært gjennom en komplisert operasjon. Noe håp om at Kristine snart er tilbake på håndballbanen og landslaget finnes i øyeblikket ikke.

Selv tror hun at landslaget må greie seg uten Kristine Duvholt på høyrekanten også under neste års EM i Nederland.

I så fall betyr det at hun på rad og rekke har gått glipp av OL-96, VM-97 og EM-98 på grunn av skader.

- Orker ikke

- Jeg er i en helt ny situasjon. Det er uvant å være avhengig av andres hjelp, etter å ha vært rimelig frisk hittil.

- Jeg orker ikke å tenke på egen håndballkarriere og et eventuelt comeback. Jeg må først få orden på livet etter operasjonen, sier Kristine til Dagbladet.

- Har du tenkt på at du faktisk kunne hjulpet Norge til VM-gull?

- Nei, det er for dumt å spekulere slik. Norge hadde landets beste spillere i VM, og mer er det ikke å si om den saken, mener Kristine Duvholt.

Larviks fire VM-spillere - Tonje Larsen, Monica Vik Hansen, Annette Tveter og Lise Kristiansen - dro rett fra Fornebu til Ullevål sykehus etter hjemkomsten fra Tyskland.

Full narkose

- Fint at de tenker på meg, sier Kristine.

- Jeg ble operert med full narkose på forrige torsdag, men fikk faktisk med meg VM-kvartfinalen mot Østerrike samme kveld, forteller hun Dagbladet på telefonen.

Kristine Duvholt har en lang rekonvalesens framfor seg. Kampen for å bli frisk vil hun utkjempe på egenhånd. Kristine ville ikke la seg avbilde som pasient i sykesenga. «For et sted går grensa» når man er sjuk.

Larvik-trener Kristjan Halldorsson håper at Duvholt er på banen i løpet av høsten 1998.

- Vi skal hjelpe Kristine i tida framover. Jeg mener bestemt at hun fortsatt har veldig mye ugjort på håndballbanen, sier Halldorsson.

  • Kristine Duvholt har spilt 138 A-landskamper. Under VM i 1993 hadde Kristine en scoringsprosent på 63. Det er rene drømmetall for dagens kantspillere.
Ulrik Wilbek gir Marit Breivik råd

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!