Orket bare å se kjæresten

Her går Christopher Gundersen inn på det norske hotellet for å trøste kjæresten Siren Sundby. Han var den eneste Siren orket å snakke med etter disken som kan koste henne OL-gullet.

ATEN (Dagbladet): Gundersen kom småjoggende tre kvarter etter at Siren Sundby, uten å si et ord, gikk inn på hotellet. Gundersen tok seg tid til å snakke med Dagbladet før han tok heisen opp til kjæresten.

-  Hun ringte til meg og sa det gikk dritt. Jeg var på sandvolleyballarenaen da hun ringte og fikk akkurat ikke sett den siste kampen med de norske jentene. Jeg spurte om jeg skulle komme ut til henne. «Det kan du godt», sa hun, og da gjør jeg selvfølgelig det. Det er jo derfor jeg er her, sier han til Dagbladet.

Gundersen er ikke OL-akkreditert, men bor i nærheten av det norske hotellet for å støtte Siren - når hun ønsker det.

-  Jeg kommer ikke inn på arenaen, og sitter bare på land og har det jævlig, sier han.

Men i går hadde Sundby det langt verre.

-  Dette er første gangen hun trenger meg her i OL, og da stiller jeg selvfølgelig opp. Hun gråt en liten skvett, og det skjønner jeg. Men hun tar det overraskende bra, sier han.

-  Blir dritforbanna

Det var en dypt skuffet Siren Sundby som kom hjem etter en 15 timer lang dag i går. Hun kom direkte fra det flere timer lange jurymøtet som valgte å tro på nederlandske Carolijn Brouwer istedenfor henne.

-  Foreløpig tar hun det veldig pent. Det er jo ikke over før det er over, selv om hun har en disk. Hun seiler jo best, så det er bare å stå på, sier Gundersen.

Han er selv fersk verdensmester i Europajolle - som ikke er OL-båt for menn - og ble kjæreste med Siren i vår. Gundersen tror at Sundby snur den triste gårsdagen til sin fordel:

-  Hun blir dritforbanna, og det skjønner jeg godt, for hun føler jo at det er veldig urettferdig. Men kjenner jeg Siren rett, så klarer hun å bruke dette til sitt eget beste. Hun greier å snu energien veldig fort, og det er det vi må jobbe litt med nå, sier Gundersen.

Seilerne kan stryke den dårligste av 11 seilaser. Det betyr at Siren ikke har mer å gå på.

Sint på Brouwer

-  Hva sier du når du kommer opp til henne?

-  Da sier jeg: «dette går bra, jenta mi.» Og dette kommer til å gå bra. Det er bare å glemme dette her, for hun seiler jo best uansett. Og det kan jo hende protesten åpnes på nytt. Vi får se hva som skjer, sier Gundersen.

Han har ikke mye til overs for Carolijn Brouwer som protesterer til tross for at hun ligger tredjesist sammenlagt.

-  Ja, dette er bare helt vilt. Men dette er vel ting man kan møte i OL. Hun er jo mye eldre (31 år) enn Siren, og har kanskje litt mer rutine, sier han.

-  Men nå må jeg nesten stikke opp til henne, sier Gundersen.

Da var klokka 22.55. Han var ikke kommet ut igjen når klokka passerte midnatt...

Siren Sundby ble nummer fem i seilasen hun ble disket i. Dagens siste seilas vant hun suverent. Hun ledet sammenlagt med tre poeng foran Sarah Blanck fra Australia før disken. Nå ligger hun åtte poeng bak Blanck.

Trener Thomas Guttormsen forlot hotellet 15 minutter før Gundersen kom. Da hadde han vært oppe og sagt god natt til Siren. Som da allerede hadde sendt bud etter kjæresten. Det visste nok ikke treneren.

-  Hun lå på senga og smilte. Jeg ga henne en klapp på skuldra. Nå håper jeg hun får sove. Hun pleier å sovne i halv-elleve tida, sier han.

Slik ble det slett ikke med kjæresten på besøk.

Trist av løgn

Guttormsen var like opphisset som Christopher Gundersen på nederlandske Brouwer. Båtene til Norge, Nederland og Belgia (Lin Dezilie) kom borti hverandre da startbåten drev inn og gjorde startfeltet smalere. Brouwer tok på seg skylden og seilte rundt seg sjøl to ganger (720 grader) fordi hun fra før har en disk, og ikke risikerte én til. Men etterpå protesterte både Brouwer og den belgiske båten.

-  Lin ble overkjørt av sin egen ledelse. Hun ønsket ikke å protesterte fordi hun vil at Siren skal vinne. Men Siren er veldig trist og lei seg fordi hun føler at Carolijn lyver, sier Guttormsen.

De norske lederne skulle i går se på nye TV-bilder som kan få juryen til å snu i saken. Men innerst inne tror de at saken er tapt. Siren seiler to nye seilaser i dag. Europajolle avsluttes lørdag.

ORDKNAPP: En skuffet Siren Sundby seint i går kveld.
PÅ BESØK: Siren Sundbys kjæreste og treningskamerat Christopher Gundersen besøkte seileresset på utøverhotellet seint i går kveld.
MOTVIND: Siren Sundby må stryke 5. plassen fra den første av to seilaser i Europajolle i går. Den andre vant Siren, men på grunn av disken ble hun skjøvet ned på 2. plass totalt.