Orket ikke gullfesten

Norge rasket med seg alt i EM-halfpipen i Sveits - men orket ikke å feire gull-medaljene. Daniel Franck utklasset alle snowboardgutta, mens Stine Brun Kjeldaas strålte av lykke etter sin første store seier. - Deilig å endelig få en tittel, sier Stine til Dagbladet.

Etter to andreplasser to år på rad i EM var Stine nervøs for en ny skuffelse på nest øverste trinn.

- Jeg tenkte: Alt annet enn andreplass. I fjor vant jeg først, før dommerne ga bort seieren til ei annen jente. Nå er det bare innmari moro med EM-tittelen, sier Stien.
Selv med sølv fra Nagano-OL synes Stine det var sårt å bare ha NM-titler og nordiske mesterskap på merittlista. I Leysin viste Kongsberg-jenta trygg teknisk kjøring i to av tre omganger. Og da hun fikk til god høyde i hoppene, var det liten tvil om hvor gullet skulle havne.

Kjempeglad

- Jeg vant på at jeg kjørte høyt. Etter den første omgangen fikk jeg ny voks på brettet som ga meg mer fart og høyde. Det gjorde utslaget.

- Uansett er dette noe av det beste jeg har gjort. Jeg er kjempeglad, sier Stine.

Etter premieutdeling og gratulasjoner vanket det middag med ostefondue og god vin på en fin resturant i alpebyen. Og i god snowboardtradisjon skulle gullet feires med venner og høy musikk på et fullstappet dansegulv. Men Stine var ikke så sugen på fest i går kveld.

- Jeg er helt utslitt, både mentalt og fysisk. Jeg tror ikke jeg klarer å holde ut lenge i natt. Jeg er for trøtt til å feste. Selv om mandag er hviledag, sier Stine.

Daniel reiste rett hjem

Også Daniel Franck droppet gullfesten i Sveits. Rett etter konkurransen reiste han til Genéve og hoppet på et fly tilbake til Oslo.

Franck har bare startet i én verdenscupkonkurranse denne sesongen.

Men i går utklasset han alle i det sterke feltet. Bare norske Terje Håkonsen manglet av halfpipetoppene.

VM i Italia

- Alle de gode var her, så dette var et ekte EM og en prestisjetung tittel, sier Daniel til NTB.

I det strålende vinterværet kunne ingen matche Francks himmelhøye hopp. Alle trickene satt perfekt.

- Man kan vel si at jeg nesten fikk fullklaff, sier Franck.

Neste onsdag kjemper både Franck og Kjeldaas om nye titler i årets snowboardhøydepunkt: ISF-VM i Val di Sole, Italia.

- Jeg har mer å gå på. Er jeg heldig, kan det gå veldig bra, sier Stine.

GULL-JENTE</B> Stine Brun Kjeldaas svevde himmelhøyt inn til gull i halfpipe i går. Her er hun avbildet under OL i Nagano.