- Orket ikke håne keeper-vennene

HAMAR (Dagbladet): - Jeg orket rett og slett ikke å fornærme de australske målvaktene ved sjøl å score. Jeg har blitt for godt kjent med dem under VM. Å score ville vært som å håne en god venn, sier Cecilie Leganger.

I Dagbladet i går avslørte den norske supermålvakten at hun lenge har ønsket å score sitt første mål på det norske landslaget. Hun har spilt over 100 landskamper uten uttelling. I går var dagen det kunne og burde gjøres. Men Cecilie ombestemte seg:

- Vi har bodd på samme hotell som Australia siden lørdag. Det har blitt til at jeg har pratet mye med de australske målvaktene. Greit nok at de har et mye svakere lag enn oss, og taper stort. Jeg følte at det ble feil å skulle strø salt i såret, sa Cecilie.

Nå spilte hun ikke 2. omgang, da det ville vært naturlig å gjøre et angreps-stunt. Men Cecilie ville uansett ha prioritert vennskapet med målvakt-kollegene.

- Jeg har slett ikke gitt opp å score mål i dette VM. Men det får heller skje i en av «vinn eller forsvinn»-kampene seinere i turneringa.

Cecilie Leganger gjorde nok en strålende omgang, men ble byttet ut med Heidi Tjugum ved halvtid.

- Det var ikke avtalt. Men byttet var helt greit, bedyrer Cecilie, som gjorde sitt for å oppmuntre kollega Tjugum fra benken.