- Orket ikke løfte armene

Han sto på den følsomme foten og klemte inn Fredrikstads seiersmål via tverrliggeren med den andre. Da det var gjort feiret han som Eric Cantona.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): -  Det var ikke meningen. Det var ikke det jeg skulle gjøre, sier Raymond Kvisvik til Dagbladet.

-  Jeg var bare så sliten at jeg ikke orket noe annet.

Arrogant er fornavnet på den feiringen Raymond Kvisvik hentet fra den øverste jubelskuffen på Old Trafford. Med armene ut til siden, og med en mine som fortalte hele verden at «så dere den», ble han matchvinner i første serieforsøk på Fredrikstad Stadion. Og slik kom altså Raymond Kvisvik «hjem» til klubben han aldri har spilt for.

For å si det mildt, var det ille bra.

Fredrikstads kanonstart

-  Jeg har spilt for alle andre storklubber i Østfold - Greåker, Moss og Sarpsborg, sier Kvisvik. -  Nå var det på tide å komme hit. Og det å være ønsket, bli tiljublet og få det til i første forsøk er stort.

-  Nå har vi fått en kanonstart på høstsesongen.

Og det altså med Raymond Kvisviks høyrefot. Ikke det beinet folk i Fredrikstad trodde de skulle få se mest til da verdens beste Raymond ble hentet over fjellet.

SLITEN: Her har Raymond Kvisvik måket inn en av årets perler - til og med med feil fot. Feiringen var av det mildt sagt arrogante slaget, men Raymond sjøl påstår at det er fordi han var sliten. Foto: Torbjørn Grønning
SLITEN: Her har Raymond Kvisvik måket inn en av årets perler - til og med med feil fot. Feiringen var av det mildt sagt arrogante slaget, men Raymond sjøl påstår at det er fordi han var sliten. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer

-  For å være helt ærlig, har jeg alltid vært tobeint, sier han.

-  Eller for å si det på en annen måte - jeg har alltid vært like dårlig med begge beina. Men etter en jumper\'s knee-operasjon i høyrekneet ble det til at jeg begynte å bruke det venstre mest.

-  Og når man har et godt bein er det ikke nødvendig å bruke det andre.

Drillo gliste rått da poengene ble igjen på Stadion. Med god grunn. Hadde 2- 1 blåst inn bak Thomas Myhre hadde han ikke hatt noe å klage på. For Fredrikstad- Lyn var jevnt fra start til mål - det handlet bare om litt magi.

Makan til det Raymond Kvisvik hentet fram.

-  Vi var fæle bakover før pause, sier Drillo.

-  Bingoforsvar kaller jeg det, og det fikk vi rettet på i pausen. Men Lyn var gode - mye bedre enn Start. Og derfor er det ekstra gøy å vinne en jevn kamp.

Vil ha frihet

Raymond Kvisvik har i denne avisa varslet at han forlanger frihet under Drillo. Og at han vil holde på ballen, få laget til å trille den seg imellom og sørge for at Fredrikstad spiller fotball. Det lover han fortsatt. Men blant nye lagkamerater vil det ta tid å bli vant til bevegelsene. Og til Drillo.

-  I dag hørte jeg ikke pip fra benken, sier matchvinneren.

-  Det er akkurat sånn det skal være. Men i pausen sa han en del - da han ryddet opp i problemene bakover.

-  Drillo er helt sjef når det gjelder forsvarsarbeid.

På trygg grunn

Gamle Olsen tok Fredrikstad opp til 19 poeng i går kveld. Det er 7 poeng over kvalifiseringsgrensen og 11 unna trygg plass i Tippeligaen. Men ingen fare, folkens - FFK kan ikke rykke ned med Raymond Kvisvik, Thomas Myhre i mål og arbeidsjernet John Anders Bjørkøy på midten.

Til det er laget for godt og treneren for sta.

-  Ja, vi kommer til å ta poeng fra mange, sier Drillo.

-  Spesielt på hjemmebane - her kan vi være gode. Samtidig som vi må ha litt flaks. Slik vi hadde i denne kampen.

-  Så du regner plassen som sikret?

-  Nei, vi må ha 30 poeng.

-  Men dere rykker ikke ned?

-  Nei, sier Olsen.